KRIM: Bergens Tidende skriver at barnefaren hele tiden har nektet for å ha utsatt gutten for vold. Han er tiltalt for kroppsskade under særdeles skjerpende omstendigheter.

Saken mot foreldrene ble først henlagt, men henleggelsen ble senere omgjort. Etter nye runder med etterforskning, sto faren igjen alene som anklaget.

I den nye tiltalen, fra slutten av mars i år, er det tatt inn oppdatert informasjon om skadene på barnet. Basert på en sakkyndig undersøkelse gjelder tiltalen nå "betydelig skade".

Gutten, som nå er tre år gammel, har fått "nedsatt språklig og motorisk fungering og konstatert cerebral parese-diagnose".

Aktor i saken, statsadvokat Benedikte Høgseth, vil i løpet av den to uker lange rettssaken prøve å bevise at hodeskadene skyldes kraftig risting eller at babyen ble støtt "mot et hardt underlag".

Saken startet høsten 2014 da barneklinikken ved Haukeland universitetssjukehus fikk inn et seks uker gammelt spedbarn med store hodeskader. Legen slo alarm, og politiet ble varslet. Timer etter ble begge foreldrene pågrepet i sitt hjem i Hardanger, siktet for vold mot babyen.

De tre-fire første dagene av rettssaken er satt av til forklaringer fra tiltalte og fra guttens mor. I vitneboksen skal også medisinsk personell, representanter fra barnevernet, fosterforeldre og en sakkyndig som har vurdert guttens nåværende tilstand.