Gå til sidens hovedinnhold

– Jentene lurte oss

Artikkelen er over 4 år gammel

– De to 13 år gamle jentene lurte oss alle sammen, forklarte alle de tre tiltalte syriske brødrene i retten torsdag. De mener jentene var ute etter sex – og erstatning.

HAUGESUND: Begge de to yngste brødrene ga i sine forklaringer uttrykk for at det var helt tydelig at de to jentene var ute etter sex. Etter sju måneder i varetekt er de overbevist om at jentene var ute etter å skape en situasjon som kan gi dem økonomisk ertstaning.

Den yngste var bare 19 år gammel, den gang, på forsommeren i fjor. Han skulle vise den ene av jentene soverommet da hun sa hun hadde hodepine og ville hvile litt. Derfra var det hun som tok initiativet, forklarte den tiltalte.

LES OGSÅ: Retten i tidsnød

LES OGSÅ: – De voldtok etter tur

– Jentene tok initiativet

– Inne på soverommet virket hun verken trøtt eller sliten. Da ville hun tegne på hendene mine, forklarte han. Etter en stund kom også den andre jenta inn på rommet sammen med en av brødrene.

– Jenta begynt å massere meg, og deretter kysse meg. Det var også hun som etter en stund ga uttrykk for at det var så varmt i rommet at alle måtte kle av seg, forklarte yngstemann videre.

De la seg under dynene i de to sengene på rommet; brødrene i hver sin seng med hver sin jente. Yngstemann erkjente at han da hadde samleie med jenta i sin seng – på hennes intiativ, understreket han.

Hva som foregikk i den andre senga, visste han ikke, forklarte han, for også de hadde dyna over seg. Broren i den senga forklarte imidlertid at det ikke skjedde noe – ikke mer enn at jenta befølte ham over hele kroppen, og at han kysset henne på brystene.

På et tidspunkt byttet jentene seng, også det på jentenes eget initiativ, hevdet brødrene. Jenta som allerede hadde hatt samleie med den ene, ble etter en stund med den andre ut på badet, der hun kledde av både seg ham og seg selv. Hun hadde tatt dyna med seg, de la den på gulvet, og der hadde også de samleie, erkjente den mellomste av de tre brødrene.

På flere punkter strider deres forklaringer med hva de har fortalt til politiet under etterforskningen.

Trodde de var 18 år

Eldstemann gikk på nattklubb ved midnatt og kom hjem i 04-tiden. Da fant han broren og ei av jentene i sin seng. Han hadde drukket mye på byen og kunne ikke huske å ha vært i kontakt med noen av jentene, men innså at det kan ha skjedd da han ble konfrontert med at hans DNA er funnet i jenta.

Det sentrale spørsmålet i rettssaken blir derfor ikke hvorvidt de tre brødrene har hatt seksuell omgang med den ene av jentene, men om de visste at hun var under 16 år. Da er det straffbart, også om jenta skulle ha vært frivillig med på det som skjedde.

– Jenta var stor, hun fortalte selv flere ganger at hun var 18 år, hun røykte og drakk alkohol. Det var ingen grunn til å tro at hun løy på alderen, forklarte alle de tre tiltalte.

Ingen av dem hadde hørt at jentene også sa de bare var 13.

De kom til Norge som flyktninger til forskjellige tider mellom september 2014 til september 2015, men den mellomste kom til Haugesund bare en måned før overgrepet han er tiltalt for skal ha skjedd.

De flyktet fra IS' herjinger i Aleppo i Syria, der tre av deres søsken fremdeles bor med sine familier.

– Vi vet ikke om de lever, forklarte de.

Kommentarer til denne saken