KVINNHERAD: Fram til 1. desember kan du sjekke ut «juletreet litt utenom det vanlige» på varehuset i Rosendal. Treet, som er sveiset av Paul Hovda, har nemlig «greiner» fulle av votter.

- Det er vanvittig flott å se på. Helt magisk, sier pressesjef for «Jul i Rosendal», Marianne Hovda Gausvik, til h-avis.no.

Hun er en del av julekomiteen i Rosendal som også i år har valgt å sette fokus på noe som får betydning for andre. Tredje dag i desember skal vottene pakkes ned, kjøres til Ukraina og deles ut til kalde hender som trenger varme.

Strikkglede

Organisasjonen THK (Tro, Håp og Kjærlighet) har ansvar for at vottene kommer fram.

- Folk som ikke har strikket på årevis har tatt kontakt og sagt at de vil være med på dette - det er skikkelig stas, sier Hovda Gausvik.

Strikkeglade mennesker fra fjern og nær har sendt votter til juletreet. Garnnøster i Haugesund, Karmøy, Bergen, Ullensvang, Kvinnherad, Etne, Stord, Askøy og mange andre steder i landet har blitt til det som nærmer seg 300 vottepar.

Julekomiteen har sikret bilder av hvert eneste vottepar - bildene sirkulerer på storskjerm med navn på de som har laget de mange ulike votteparene.

Julemarknad og utstilling

Ifølge Hovda Gausvik har et lignende stunt blitt gjort en gang tidligere i Norge. Da var det Kongsberg Husflidslag som sto i bresjen.

– Vi vil gjerne rette en varm takk til alle i Kongsberg som har hjulpet oss, sier pressesjefen.

Fra 30. november til 1. desember er det marknad i Rosendal. Da blir det musikkinnslag og over 40 utstillere.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: