Messe hjelper ungdommen å velge

Ingrid Langåker(V) og Amalie Syre Sveinsvold (H)

Ingrid Langåker(V) og Amalie Syre Sveinsvold (H)

Artikkelen er over 2 år gammel

Tirsdag åpnet Yrkesmessa i Sysco Arena. Her stiller både bedrifter og videregående skoler opp for å hjelpe ungdommen i riktig retning. Ungdommene mener det hjelper.

DEL

TYSVÆR: Ingrid Langåker og Amalie Syre Sveinsvold skal begge søke seg inn på studiespesialiserende i Kopervik. Langåker ønsker å bli sykepleier, mens Sveinsvold ønsker å bli lærer.

– Vi synes det er veldig bra med et slikt arrangement som dette. For oss har det gjort oss enda mer sikker på valgene vi allerede har tenkt på, sier Langåker og Sveinsvold.

Simen Vigdal, John Kristian Liknes og Marius Edvardsen Maridal fra Åkra ungdomsskole ønsker å gå vidt forskjellige retninger.

– Jeg skal bli lastebilsjåfør. Jeg kommer derfor til å velge Tip eller service og samferdsel til høsten, sier Maridal.

Sikker på veien

Selv om noen er sikre på hva de skal, har ikke alle planene i boks enda. Liknes er fortsatt usikker på hvilke skole han skal velge, mens Vigdal er usikker på yrke, men sikker på hvilke utdanningsvei.

– Jeg kommer til å velge studiespesialiserende ettersom jeg fortsatt er usikker på hva jeg vil bli. Med det valget så har jeg de fleste muligheter åpne, sier Vigdal.

Med de usikre tankene om fremtiden, er det greit med litt hjelp på veien.

– Jeg synes det er veldig bra med et slikt arrangement. Vi får innblikk i yrker vi ikke har tenkt så mye på fra før, og i tillegg mer informasjon om de yrkene vi har hatt i tankene, sier Vigdal.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken