Nytt steg mot permittering – avgjøres trolig i morgen

KAN BLI PERMITTERT: Kevin Martin Krygård og de andre FKH.-spillerne.

KAN BLI PERMITTERT: Kevin Martin Krygård og de andre FKH.-spillerne. Foto:

Nå er partene i fotballen enige om at det finnes permitteringsgrunnlag både for spillere og trenere.

DEL

FOTBALL: FKH har allerede permittert alle ansatte, minus spillerne på A-laget og trenerne Jostein Grindhaug, Sebastian Brydegaard og Espen Skistad, som en konsekvens av koronaviruset.

Eventuelle permittering av spillere og trenere har ventet på utfallet av dialogen mellom spillerforeningen NISO, Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund.

Avgjørende møte onsdag

Tirsdag kveld bekreftet alle parter via en pressemelding at «partene er enige om at det foreligger permitteringsgrunnlag med bakgrunn i Helsedirektoratets vedtak om forbud mot/stengning av blant annet idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs fram til 26. mars med mulighet for forlengelse».

– Dette betyr at det finnes et grunnlag for å diskutere permittering, sier daglig leder i FKH, John Harald Log.

Onsdag skal alle eliteserieklubbene i møte med Norsk Toppfotball. Der vil de trolig bli enige om veien videre.

– Nå er det opp til klubbene hva vi ønsker å gjøre. Hva vi gjør i FKH bestemmer vi etter møtet, sier Log.

Avtalen mellom partene inneholder også en enighet om at «det oppfordres til å vise særlig hensyn til spillere som ikke tilfredsstiller kravene til å motta dagpenger, eller får disse avkortet og så fremt det lar seg gjøre søke å sikre et tilstrekkelig inntektsgrunnlag for disse spillerne».

Enkelte spillere kan slippe permittering

Det kan dessuten bli aktuelt å ikke permittere enkelte spillere, av frykt for at disse kan bli hentet av andre klubber, spesielt i utlandet. Dette åpnes det for i enigheten mellom partene.

«At en klubb kan legge vekt på å beholde nøkkelpersonell – herunder spillere av betydelig verdi for klubben – i vurderingen av hvilke spillere som skal permitteres, forutsatt at klubben har gjort saklige og samvittighetsfulle individuelle vurderinger av de enkelte spillerne», står det i pressemeldingen.

– Det kan bli aktuelt også i FKH, men som sagt har vi ikke diskutert dette ennå, sier John Harald Log.

Artikkeltags