LANDET RUNDT [MittLillestrøm]: – Mamma er litt bekymret innimellom, og livsstilen min går nok dessverre litt utover madammen også. Det blir litt færre fellesmiddager enn det som er normalt på grunn av det jeg driver med, for jeg må definitivt praktisere kontroll og selvdisiplin de øvrige dagene i uka, sier Odd Eirik Nygård.

«Et skjult talent»

Han er opprinnelig fra Bremanger i Vestland, men har bodd i Fetsund i Lillestrøm kommune siden 2018.

– Jeg ble med på flyttelasset til Østlandet for noen år siden da samboeren min skulle studere, og så ble jeg romeriking takket være et jobbtilbud for cirka tre år siden.

I 2017, etter å ha blitt det han omtaler som i overkant lubben, tok Odd Eirik et livsstilsvalg som gjorde at han gikk ned hele 32 kilo i vekt i løpet av åtte måneder. Samtidig oppdaget han at han hadde «et skjult talent» for å spise ganske mye mer enn de fleste andre.

– Jeg orket ikke bare å være på «slankern» hele tida, så da jeg fant ut at jeg hadde en evne til å spise litt mer enn normalen, bestemte jeg meg for å gjøre en greie ut av dette. Jeg har alltid hatt en liten videoskaper i magen også, og dermed slo jeg to fluer i en smekk og startet med artige matvideoer på YouTube, forteller Odd Eirik.

Banalt at folk vil se på

Han skjønner at kombinasjonen vektnedgang og fortæring av enorme mengder mat i løpet av kort tid kan høres snodig ut. For 36-åringen fra Fetsund funker det imidlertid som bare det – og det gjør det åpenbart for følgerne hans på sosiale medier også.

– Jeg har noen tusen faste følgere på YouTube, og selv om det er ganske banalt at så mye folk vil se meg spise foran et kamera, så er det tydeligvis et marked for det. Jeg har selv blitt inspirert av folk som driver med det samme i andre land, og det er faktisk en kultur rundt det å se på andre folk spise for selv å gå ned i vekt. Noen mener det kan virke terapeutisk å se andre spise, men for min del har jeg bare brukt det som inspirasjon til egne påfunn, sier Odd Eirik.

Hver fredag legger han ut en ny matvideo under kallenavnet «Sett på smaken» på sosiale medier, og til tross for at han gjennom årene har spist helt enorme mengder mat på veldig kort tid, blir fetsokningen (person bosatt i gamle Fet kommune, red.anm.) ifølge han selv aldri dårlig.

– Jeg har aldri kastet opp, og er stort sett alltid i fin form etterpå uansett hvor mye jeg spiser. Det hender jo selvfølgelig at jeg går inn i en form for matkoma, sånn som de fleste vel har kjent på på julaften for eksempel, men aldri noe mer enn det. Selv det å spise absolutt alt McDonalds har på menyen i løpet av et døgn gikk helt fint, selv om det nok er det sprøeste jeg har gjort så langt, sier Odd Eirik.

15.000 kalorier

Han understreker imidlertid at han ikke vil anbefale andre folk å gjøre det samme som han i matveien, og at påfunnene hans nok er for veldig spesielt interesserte.

– Jeg tenker at det er totalen som teller, og at så lenge matbudsjettet i løpet av en uke går opp, så går det bra. Derfor praktiserer jeg faste stort sett tre dager i uka, moderat fysisk aktivitet og mengder med selvdisiplin. Jeg er ikke bekymret for mengden mat jeg spiser, og der er jo heller ikke sånn at man går opp veldig i vekt over natta, sier Odd Eirik.

Fram til nå er 24 timer med hamburger, pommes frites, kyllingnugetter og is det sprøeste han har inntatt. 3. desember skal han imidlertid prøve seg på det han mener er enda hakket over.

– Jeg skal forsøke å spise 15.000 kalorier i løpet av en dag, og for å sette det i perspektiv er 15.000 kalorier omtrent det man trenger i løpet av en hel uke. Da handler det definitivt om å gjøre det motsatte av smarte matvalg, så jeg tipper det blir en god miks av pizza, desserter og hamburgere hele dagen, ler Odd Eirik.