ODDA: For sannelig kom det ikke en fyr inn dørene med en stabel Ipad-er under armen. Erling Grønlund fra et dataselskap var kommet til Odda barneskole for å holde Ipad-workshop for elevene i to sjetteklasser.

Da Haugesunds Avis stakk innom klasse 6E i går morges, var det et ellevilt frislipp på den spennende datagreia, der elevene fikk ta seg ut som de ville.

Del på Facebook

Målet var likevel klart definert: Elevene skulle lage hver sine tre minutters filmer, som snart skal legges ut på skolens hjemmeside. Dermed kan mor og far se hva som er laget.

– Et verktøy

– Jeg ønsker ikke at IT skal være en egen greie i skolen – det er et verktøy, sier Grønlund, som kan opplyse at en del skoler har begynt å prøve seg fram på nyskapningen.

Rektor Ole-Jørgen Jondahl ved Odda barneskole ser for seg at hver enkelt elev før eller siden vil bli utstyrt med hver sitt lesebrett – eller en bærbar maskin.

– Vi vurderer dette fortløpende. Min oppfatning er at framtiden blir «bærbar», sier Jondahl.

Han håper at Odda barneskole, som en start, kan bli utstyrt med ett klassesett, kanskje til høsten. Men den slags drar seg fort opp mot 80–100.000 kroner, og blir dermed fort et spørsmål om kommunale budsjetter.

«Den nye eleven»

Enn så lenge kan noen av elevene glede seg over workshopen.

I det ambisiøse opplegget med å lage en kortfilm, må elevene ta i bruk en rekke funksjoner på veien mot målet. Underveis må de skrive tekst, tegne og illustrere, animere, filme, klippe og redigere.

Oppgaven gikk ut på å lage kortfilmer med tittelen «Den nye eleven». Og det kan by på så mangt, skal vi tro spørsmålet fra en av elevene:

– Skal det være skrekk?