FRIKJØRING: – Fri Flyt-prisen er jo kjempestas.

31-åringen fra Odda legger ikke skjul på at han er fornøyd med å bli nominert til prisen som deles ut av skimagasinet Fri Flyt.– Det er utrolig moro at de har nominert meg i kategorien årets mannlige frikjører med tanke på det høye nivået vi har i Norge. Det er jo den eneste prisutdelingen som blir gitt i vår bransje, så at jeg er valgt som en kandidat betyr mye for meg, sier Lægreid til Haugesunds Avis.

Du kan stemme på Oddas tøffe sønn her

Skal hedre utøverne

Fri Flyt-prisen ble delt ut for første gang i forbindelse med skimagasinets tiårsjubileum i 2008.

Etter en liten pause i fjor, er prisutdelingen tilbake i år. De gjeve prisene deles ut samtidig som Fri Flyt FilmTour starter i Oslo 29. september.

Prisgeneral Endre Løvaas forteller til Fri Flyt at prisutdelingen skal hedre de mange utøverne som har levert strålende prestasjoner sist sesong.

Det er åtte priser som skal deles ut, og kategorien årets mannlige frikjører er forbeholdt de aller tøffeste på ski.

Juryen skriver følgende:

«Det finnes haugevis av dyktige norske frikjørere i landet, men noen utmerker seg litt mer enn andre. I år ser vi utenom prestasjoner i norske skifilmer når vi skal nominere utøverne i denne klassen og må støtte oss til konkurranseresultater».

– Jeg er en underdog

Lægreid er nominert for 4.-plassen under Freeride Word Tour (FWT) på hjemmebane i Røldal.

Han konkurrer mot Dennis Risvoll, som vant i Røldal, og Åsmund Thorsen, som vant den første konkurransen under FWT i Sotsji på lånt utstyr.

Avstemmingen er nå i gang, og det er leserne til Fri Flyt som bestemmer hvem som stikker av med prisen.

– Vinnersjansene er definitivt til stede, men jeg anser meg selv som en underdog. De to andre som er nonimert er høyt profilerte og godt likte utøvere. Men med det sagt, så vant jeg en avstemming mot den ene tidligere i vinter, så mulighetene er definitivt til stede, sier en optimistisk Lægreid.