HAUGESUND: Haugesund billedgalleri stengte dørene i mars og kunne ikke åpne for publikum før 18. mai. Gallerileder Grethe Lunde Øvrebø merket en sterk publikumsinteresse i sommer. Norske turister på farten i eget land la inn besøk på Haugesund Billedgalleri.

– Tallene for Haugesund billedgalleri viser en økning i sommermånedene juni-august på nærmere 500 personer. I 2019 hadde vi 1.431 besøkende, og i 2020 1.916 besøkende, sier Lunde Øvrebø.

Da koronarestriksjonene slo inn 12. mars, sto to separatutstillere klare i Haugesund billedgalleri. Galleriet pleier å avlaste Haugesund kunstforening om sommeren med å vise billedgalleriets egen kunstsamling, men i sommer gjorde Grethe Lunde Øvrebø det annerledes.

– Vi syntes det var trist for de to kunstnerne som ikke fikk vist fram utstillingene sine i Haugesund i vår, så vi gjorde om de to separatutstillingene til sommerutstillinger. Det slo godt an, forteller gallerilederen.

2. oktober åpnet kunstforeningens årlige høstutstilling med over 40 lokale og nasjonale kunstnere sine arbeidere. Det var koronafullt på åpningskvelden.

– Vi hadde 90 mennesker inne – noe som er veldig bra. Vi har fått masse skryt og har fortsatt godt besøk. Jeg opplever at publikum føler det er trygt å besøke Haugesund billedgalleri. Vi tar alle smittevernregler i bruk, vi har ekstra renhold og det er enkelt å holde avstand inne i et galleri, sier Grethe Lunde Øvrebø.

Hun forteller også at billedgalleriet har åpnet for skoleelever og undervisning i bygget.