SPORT: Tirsdagens finale bød på nok en tett duell mellom Klæbo og Pellegrino, og igjen var nordmannen sterkest. Begge jublet vilt i målområdet etter å ha sikret gull og sølv. Bronsen gikk til russeren Aleksander Terentjev.

I forrige OL gikk sprinten i klassisk stil, mens det dreide seg om fri teknikk i Kina. Klæbo gikk hele løpet i front og hadde krefter nok til å avgjøre på oppløpet.

Det ble en solid oppreisning for den norske langrennsstjernen etter 40.-plassen i skiathlon, som åpnet OL. I alt har Klæbo nå tatt fire OL-gull i karrieren, og han er medaljekandidat i flere gjenstående øvelser i Beijing-OL.

Klæbo var tredje raskest i kvalifiseringen. Deretter bant han sitt kvartfinaleheat, ble slått til 2.-plass på målfoto av Pellegrino i semifinalen og vant finalen 0,26 sekund foran italieneren.

Aleksander Bolsjunov, mesteren fra skiathlon, deltok ikke i tirsdagens sprint. Han tok bronse i øvelsen i 2018.

Flere skuffet

De øvrige norske sprinterne hadde en skuffende dag. Håvard Solås Taugbøl og Erik Valnes endte på de to siste plassene i sitt semifinaleheat.

Valnes ble fullstendig parkert i siste del av heatet og gikk i mål 22 sekunder bak vinneren Terentjev. Taugbøl var nesten et sekund unna en finaleplass.

Pål Golberg var uheldig i kvartfinalen og ble slått ut etter et sammenstøt med kineseren Wang Qiang. Nordmannen falt og brakk en stav, og han måtte se konkurrentene seile ifra ham.

Disket

– Jeg kjenner på meg hva han (Wang) er i ferd med å gjøre, men jeg gidder ikke å flytte meg. Sånt regner jeg med at folk har lært seg ikke å gjøre, sa Golberg til Discovery om Wangs manøver.

Kineseren var nummer to over mål, men ble straffet for situasjonen med Golberg og ble flyttet til sisteplass i heatet.

– Det er kjedelig å ryke i kvartfinalen. Men jeg skal ikke være skuffa lenge, for jeg har flere skirenn igjen her, la han til.

Overfor norsk presse antydet Golberg at han skal gå både 15 kilometer klassisk og stafett senere i OL.

(©NTB)