VINDAFJORD: Over en uke er gått siden Christian Kvamme (28) i Ølen ble meldt savnet. Men politiet gir ikke opp letingen.

Det gjør heller ikke de mange frivillige.

I morgentimene fredag, fra det ble lyst, er letingen gjenopptatt. Søk i sjøen blir prioritert fredag. Letemannskapene disponerer flere båter i arbeidet.

– Jeg er imponert av dem. De er de beste vi har, sier lensmannen.

– Røde Kors, Norsk Folkehjelp, folk med redningshunder. Jeg har ikke tall på hvor mange til enhver tid. De stiller opp, og vi skal huske på at det er folk som har jobber utenom, sier lensmann Ingvar Gjærde i Etne/Vindafjord.

LES OGSÅ:  

Flere tips

Letemannskapene bistår under politiets ledelse. Torsdag ble søk i strandkanten og på land vektlagt. Politiet gikk onsdag ettermiddag ut med oppfordring til folk om å sjekke hytter og naust som ledd i letingen.

– Vi har fått dekket et større område i letingen. Det har også kommet inn flere tips i saken. Disse blir fulgt oppog sjekket etter hvert som de kommer inn, sier lensmannen.

Han oppfordrer igjen folk om ikke å nøle med å kontakte politiet hvis de har opplysninger som kan være til hjelp.

 

– Vi fortsetter i dag søk med fly fra Stord. Det litt regn i luften, som ikke gjør det enkelt for flysøk, men vi prøver likevel å få det til, sier Ingvar Gjærde fredag morgen.

LES OGSÅ:  

Forsvant for en uke siden

Det var torsdag kveld i forrige uke 28-åringen Christian Kvamme ble meldt savnet. Bilen han disponerte ble senere funnet i vannet utenfor hurtigbåtkaien i Ølen. Bilen var tom, og letingen etter den savnede har siden da pågått på sjø og land.

Tidligere i uka fortalte lensmannen at over 100 frivillige deltok. Det er også søkt med ROV i privat regi.

LES OGSÅ: