600 millionerskontrakt til Aibel

ARBEID PÅ RISØY: Statoil benytter seg av en opsjonsavtale sikrer arbeid på Aibels verft på Risøy. Arkivfoto: Eva M. Sternhoff

ARBEID PÅ RISØY: Statoil benytter seg av en opsjonsavtale sikrer arbeid på Aibels verft på Risøy. Arkivfoto: Eva M. Sternhoff

Artikkelen er over 1 år gammel

60 personer vil være i arbeid med den 470 tonn tunge gassmodulen på Risøy.

DEL

NÆRINGSLIV: Det er etter at Statoil, på vegne av partnerskapet i Fram-lisensen, tildelte Aibel EPCI-kontrakten (Engineering, Procurement, Construction, Installation) for gassmodulen til Troll C. Verdien på kontrakten er estimert til over 600 millioner kroner. Dette er et nytt prosjekt som skal øke produksjonen fra Fram-feltet i Nordsjøen, melder petro.no.

Investeringen er på totalt en milliard kroner for en ny gassmodul på Troll C-plattformen. Det skal bidra til å øke oljeproduksjon og gasseksporten fra Fram-feltet, og legger forholdene til rette for videre utvikling i området.

Det er Aibel i Bergen som vil ha ansvaret for ingeniørarbeidene. Selve modulen vil bli fabrikkert i Aibels verksted i på Risøy i Haugesund.

Ifølge Aibel vil rundt 60 personer være involvert i byggingen av den 470 tonn tunge gassmodulen. Arbeidene vil starte i Haugesund i mai 2018. I løpet av våren 2019 skal modulen transporteres til feltet for installasjon. Her vil rundt 30 personer utføre ombyggings- og installasjonsarbeidene offshore.

Aibel fikk denne kontrakten for for ett år siden, og det er en opsjon i denne avtalen som Statoil har valgt å benytte seg av.

Artikkeltags