Gå til sidens hovedinnhold

Om falske flagg

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Pensjonert intensivsykepleier Møllerhaug går sterkt ut i forsvar av lege Huebners avisinnlegg om covid-epidemien fra forrige ukes avis. Jeg måtte lure på om han hadde lest samme artikkel som jeg.

Huebner setter spørsmålstegn ved at de uvaksinerte lever farlig. Han anfører at man kan dø av covid om man er vaksinert, og reiser tvil om det er de uvaksinerte som er hovedårsak til spredningen av covid nå. Han spør også om vi blir løyet til. Han hevder at 100-vis av millioner er brukt på vaksine uten at det har fungert særlig godt. Han hevder, som korrekt er, at antallet vaksinerte i absolutte tall på intensiven er høyere enn uvaksinerte. Men han unnlater å nevne at en betydelig høyere andel av uvaksinerte ligger der når en tar i betraktning at de utgjør bare ca 10% av befolkningen over 18 år. Om det finnes korrekte opplysninger i innlegget, er de vinklet på en måte som angriper myndighetenes covid strategi og kan fyre opp under under mistro og vaksinemotstand.

Fornuftige folk som jeg snakket med har tolket Huebners innlegg på samme måte som jeg.

Jeg må anta at Møllerhaug støtter Huebners standpunkter slik de er vinklet i artikkelen.

Huebner og Møllerhaug undertegner sine innlegg med lege og intensivsykepleier. Hensikten med dette må være å gi inntrykk av faglig kompetanse på området. Det tror jeg ikke de har.

Jeg synes det er mer redelig å stå fram som legfolk på temaet, for det er det de er, som jeg, Innleggene representerer deres subjektive oppfatning, og faglig veier de ikke tyngre enn oppfatninger som andre måtte ha. Det finnes viktig spisskompetanse ved Folkehelseinstituttet og i Helsedirektoratet. Den besitter ikke alle leger og sykepleiere.

Derfor betegnelsen falskt flagg.

Pandemien bekymrer meg, og vi har fortsatt ikke kontroll over den. Jeg tror at epidemien fortsatt kan ta mange liv. De landene hvor folk ikke har tillit til myndighetene går det dårlig med. Norge blir av Bloomberg utropt til det landet i verden som har håndtert epidemien best. Vi må slutte opp om myndighetene. Jeg håper at Huebner og Møllerhaug har tatt vaksinen.

Kjell Waage

Kommentarer til denne saken