Norsk skuffelse i kvinnestafetten

Anne M Hausken Nordberg var ikke fornøyd med egen innsats.

Anne M Hausken Nordberg var ikke fornøyd med egen innsats. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Norges orienteringskvinner løp for VM-medalje, men måtte nøye seg med en skuffende 6.-plass. De trøstet seg med guttas seier.

DEL

ORIENTERING: Norges orienteringskvinner løp for VM-medalje, men måtte nøye seg med en skuffende 6.-plass. De trøstet seg med guttas seier.

– Vi hadde troen på forhånd, men man må gjøre jobben, sa Heidi Østlid Bagstevold etter at Russland tok gullet foran Danmark og Finland.

– Grunnarbeid og nøyaktighet var stikkordene, og det sviktet på det førstnevnte for oss i dag, konkluderte Bagstevold, som var alene i den norske trioen om å kunne si seg fornøyd med egen gjennomføring.

Sølvvinneren fra mellomdistansen var inne i tetklyngen etter første etappe og sendte Mari Fasting ut på medaljejakt.

– Jeg løp tidvis bra, men det skar seg et par ganger. Jeg prøvde å være offensiv i orienteringen, men var ikke nøyaktig nok, sa Fasting, som måtte gi halvannet minutt til tetduoen Finland og Russland. Hun vekslet som nummer tre.

Det var likevel håp om at Anne Margrethe Hausken Nordberg skulle løpe laget inn i tetstriden igjen, men slik gikk det ikke.

– Jeg løp utrolig dårlig, sa veteranen etter målgang.

Da hun løp i mål, var det over fem minutter siden Russlands ankerkvinne Natalia Gemperle jublet for gull. Norge tok sølv i fjor, men endte denne gang nede på sjetteplass.

– Vi får glede seg over guttas gull, sa Bagstevold.

For Norge ble VM-fasiten to gull, to sølv og en bronse. Olav Lundanes var troppens store forgrunnsfigur med to gull og ett sølv. Lørdag vant han stafetten sammen med Carl G. Kaas og Magne Dæhli.

Artikkeltags