Arbeidet i gang igjen med «Helge Ingstad»

Arbeidet med å klargjøre fregatten Helge Ingstad for heving er gjenopptatt etter at det måtte stoppes torsdag kveld på grunn av mye vind. Men allerede tirsdag er det meldt mer vind.

Arbeidet med å klargjøre fregatten Helge Ingstad for heving er gjenopptatt etter at det måtte stoppes torsdag kveld på grunn av mye vind. Men allerede tirsdag er det meldt mer vind. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeidet med å klargjøre den forliste fregatten «Helge Ingstad» er startet opp igjen etter at det måtte innstilles torsdag kveld på grunn av vind.

DEL

FREGATTHAVARIET: Været har bedret seg i løpet av helgen, og videre arbeid på havaristen ble startet opp igjen i løpet av lørdag ettermiddag, melder Forsvaret.

Arbeidet med å klargjøre løftekjettinger til heving fortsetter også søndag og vil fortsette så lenge været tillater. Det er fortsatt en del arbeid som gjenstår.

Været er hovedproblemet for hevingsforsøket og allerede til uka blir det mer vind. Tirsdag ettermiddag skal vindstyrken øke til liten kuling før den igjen dabber av til laber bris fredag.

Fregatten ligger under vann i fjæra i Øygarden i Hordaland etter kollisjonen med tankskipet «Sola» TS natt til 8. november i fjor.

Artikkeltags