Padlet seg til NM-medaljer

TRE BRONSE: Gina Gedick fra Tysvær kano og kajakklubb vant bronse i seniorklassen på K4 200 meter – og i K4 på 200 meter og 500 meter i juniorklassen

TRE BRONSE: Gina Gedick fra Tysvær kano og kajakklubb vant bronse i seniorklassen på K4 200 meter – og i K4 på 200 meter og 500 meter i juniorklassen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jentene sørget for at arrangørklubben Tysvær kano og kajakklubb vant en rekke bronse- medaljer under helgens norgesmesterskap i Tysværvåg.

DEL

PADLING: Denne helgen arrangerte Tysvær kano og kajakklubb norgesmesterskap i lagbåt for seniorer og juniorer. I tillegg var stevnet også Norgescup-avslutning for de øvrige aldersklassene.

Totalt deltok 225 utøvere under helgens arrangement, 42 av dem fra arrangørklubben Tysvær kano og kajakklubb.

Ifølge trener Lavrans Eikje gjorde klubbens unge utøvere det meget bra i mesterskapet.

– Sander Askeland padlet inn til seier både på K1 500 meter og K1 langløp i G14-årsklassen, hvor han hadde med seg flere av sine klubbkamerater i finalene – blant annet Ronnie Milje, Heine Erik Hustveit, Johannes Erland, Leander Helgesen, Joackim Hetland, Nicolai Lønning, Marius Alne og Karl Kristian Kyvik. Blant jentene fortsetter Elise Erland å imponere i ungdomsklassen, hvor hun i likhet med Sander padlet inn til gull på K1 500 meter og K1 langløp. I klassen ungdom damer padlet også Helene Garnaas flere sterke løp, skriver treneren i en pressemelding.

Kvinnene best

På NM-øvelsene var det damepadlerne fra arrangørklubben som presterte best. Det ble bronse på K4 200 meter i seniordameklassen til Gina Gedick, Marianne Fjeldheim, Christina Vedø og Elise Erland. Vedøy og Fjeldheim stakk også av med bronsemedaljene på K2 langløp.

– Og i juniordameklassen sikret Gina Gedick, Lena Dybdal, Elise Erland og Helene Garnaas bronse på både K4 200 m og K4 500 m, skriver trener Eikje. I Norgescupen totalt for 2016 sikret Sander Askeland og Elise Erland seg med helgens løp 2. plasser i henholdsvis G14-klassen og ungdom damer-klassen.

Artikkeltags