BERGEN [BA]: En mann i midten av 50-årene døde mandag på Haukeland universitetssykehus som følge av komplikasjoner etter å ha fått en for høy dose med cellegift.

– Dette er en tragisk hendelse for pasient og pårørende som vi beklager på det sterkeste. Våre tanker og medfølelse går til pasientens nærmeste, sier fungerende direktør Terje Nordberg ved kreftavdelingen på Haukeland i en pressemelding.

Setter i gang intern undersøkelse

Den kreftrammede pasienten var innom sykehuset på mandag i forrige uke for å få cellegiftbehandling. Dosen han fikk var ti ganger høyere enn den han skulle hatt, ifølge Helse Bergen.

– Selv om feilen ble oppdaget før han hadde fått hele dosen, var skadene så alvorlige at livet ikke sto til å redde, står det i pressemeldingen.

Dødsfallet er meldt til Helsetilsynet og politiet.

– Vi setter straks i gang en intern undersøkelse for å finne ut hvordan dette kunne skje. Vi har også satt i verk konkrete tiltak for å redusere risikoen for at noe lignende skal skje igjen. Det skal være trygt å få behandling på sykehuset, opplyser Nordberg.

Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken ytterligere fordi det er snakk om en tilsynssak. Informasjon om dødsfallet ble sendt ut i samråd med pasientens nærmeste etterlatte.

Har innhentet informasjon om saken

Fungerende direktør i Helsetilsynet, Heidi Merete Rudi, bekrefter at de har mottatt et varsel om dødsfallet på Haukeland.

– Vi har innhentet informasjon om saken og vurderer den nå. Vi kommer til å fatte en beslutning i dag om hvordan vi skal følge opp denne saken tilsynsmessig, sier Rudi til BA.

Denne saken er hentet fra Bergensavisen