Gå til sidens hovedinnhold

Påske-reprisen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så kom den da, påsken som vi helst ikke ville ha den. Reprisen fra i fjor.

Og på toppen av det hele, enda mer nedstengt. I fjorårets påske var i hvert fall noen serveringssteder åpne, hvor man kunne treffe kjente og ha noen hyggelige timer sammen. Men så kom bølge tre, og en påske hvor vi var enda mer isolerte enn året før.

Og da ble det nesten bare TV-en, internett og telefonen igjen for alle som måtte være igjen hjemme. Det ble ikke det samme som å sitte ansikt til ansikt med sin neste.

Turen på landet ble heller ikke den samme for hyttefolket. Munnbind og håndsprit i bagasjen satte en bremser for det. Og det gikk heller ikke an å få seg en humør-kvikker og to på nærmeste høyfjellshotell. Og skulle man treffe noen utenom sine nærmeste, er avstanden to meter.

En tur i marka får humøret opp for en stakket stund, Og god sovemedisin var det også. Men man kan ikke gå tur en hel dag heller. Det blir tungt. I hvert fall for folk som ikke er trente for det.

Ta det med godt humør, sa du. Alt blir nok normalt igjen. Det er bare å ta tiden til hjelp og vente på vaksinen. Og håpe at det ikke kommer enda flere bølger før stikket er satt.

For, hvem vet?

Kommentarer til denne saken