Gå til sidens hovedinnhold

1.510 overnattinger på Haukeliseter i påsken

Artikkelen er over 6 år gammel

Turistforeningens hytte på Haukeliseter er kjent for å være blant de best besøkte i Norge. Denne påsken har de likevel registrert en økning på fem prosent i antall overnattinger.

HAUKELI: Kommunikasjonsrådgiver Ida Amelie Helgesen i Den norske turistforening (DNT) forteller at mange av dem som besøker Haukeliseter bruker hytta som utgangspunkt for toppturer i nærområdet.

- Hytta er jo helårsåpen, og det gjør at mange returnerer dit. Å ha 1.510 overnattinger i påsken er likevel veldig godt besøk, sier Helgesen.

Samlet har DNTs betjente hytter hatt 20 prosent økning denne påsken, og begrunner oppturen med drømmeværet som har vært.

- Strålende solskinn, gode snøforhold og mange aktiviteter har gjort at vi kan melde om en drømmepåske. Dette er en påske for minneboka, sier en veldig fornøyd generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

I en pressemelding skriver DNT at de merker en stor pågang av folk som utforsker fjellet på en ny måte, de kommer utrustet med breie ski for å gå på høye topper.

- Organisasjonen klarer knapt å møte etterspørselen etter kurs og fellesturer for bratt friluftsliv, står det i pressemeldingen.

Helgesen siterer Rasmus Fjørtoft på Haukeliseter på at toppturer også er populært fra Haukeliseter, noe som har gjort at hytta har utvidet tilbudet sitt.

En annen positiv nyhet fra påskefjellet er at Røde Kors melder om få alvorlige hendelser.

Kommentarer til denne saken