«Pinne for Haugalandet»

Artikkelen er over 3 år gammel

– Kult om låten vår spilles på fjellet i påsken, sier Eivind Kalas – alias Radio 102-profil Eivind Kallevik.

DEL

HAUGESUND: Torsdag lanserer Eivind Kallevik sin første låt noensinne, «Pinne for Haugalandet», på Radio 102.

– Jeg fikk ideen for et år siden. «Pinne for landet» med Freddy Kalas har blitt en påskeslager. Det slo meg at Hemsedal, Hafjell og Trysil kan byttes ut med Haukeli, Sauda og Røldal. Jeg var på Vågslid, og vi spilte låten på Radio 102. Da var det for seint å lage en ny versjon til fjorårets påske, sier Eivind Kallevik.

Sammen med broren sin, Asbjørn Kallevik, reklameprodusent i Radio 102, har de to laget en låt med delvis ny tekst.

– En partylåt. Jeg har skrevet om to vers slik at det passer med vokalen. Etter mellomspillet heter det: «Hadde du påskeegg og solo i sekken?/Sko på skitur/men du kom ikkje av flekken/ for skinå klabba seg på Swix fra i fjor/då blir vi innendørs og gror».

Fant ut at vi måtte gi alt, ble varm i trøya og håpet på det beste.

Eivind Kallevik Radio 102-profil

–Og du synger?

– Jeg kan egentlig ikke synge. Freddy Kalas ligger ganske høyt. Jeg prøvde først, men la meg lavere. Fant ut at vi måtte gi alt. Jeg ble varm i trøya og håpet på det beste, sier Eivind Kallevik. Han har tatt artistnavnet Eivind Kalas og har med seg DJ Kolonne.

RADIOPROFIL: – Jeg kan egentlig ikke synge, sier  Eivind Kallevik som har laget egen versjon av Freddy Kalas sin landeplage «Pinne for landet». Foto: Harald Nordbakken

RADIOPROFIL: – Jeg kan egentlig ikke synge, sier Eivind Kallevik som har laget egen versjon av Freddy Kalas sin landeplage «Pinne for landet». Foto: Harald Nordbakken

Asbjørn Kallevik synes at sangen til lillebror Eivind slettes ikke er ille.

– Han synger ålreit. Har brukt autotune for å glatte ut stemmen. Vi spilte inn låten forrige torsdag i mitt hjemmestudio på Veldetun. Jo, det er vel jeg som er DJ Kolonne, sier Asbjørn Kallevik. Han er utdannet lydtekniker.

Musikken er kjøpt fra et dansk firma, som betaler inn til aktuelle rettighetshavere.

Eivind Kallevik sier at det handler om å by på seg selv.

– I Radio 102 har vi en nynnekonkurarnse hver torsdag. Her har vi bevist at vi ikke har noe i musikkbransjen å gjøre. Hadde jeg vært Freddy Kalas ville jeg syntes låten min var kul, sier Eivind Kallevik.

Han legger ut låten på YouTube og Radio 102 sin Facebook-side. Ingen video, men han har lagt ut et bilde med solbriller, Solo og Kvikklunsj i innspillingsstudioet hos storebror Asbjørn.

Artikkeltags