Gå til sidens hovedinnhold

Pedersen klarte EM-kravet

NM-gull, norsk rekord og EM-krav. Tine Pedersen fra Tysvær Vektløfterklubb hadde en fantastisk lørdag under junior-NM.

VEKTLØFTING: Tine Pedersen satte rekord på rekord under helgens junior-NM. Det endte med gull og EM-krav.

– Tine begynte på sin egen norske rykkrekord. Denne gikk greit og fortsatte med to norske rykkrekorder etter det. Hun endte opp på 73. Denne vekta gav henne en liten ledelse på Hedda Torp Nygård som vi visste var en god støter, og ville bli vanskelig å slå.

Etter en dialog mellom landslagsledelsen og undertegnede ble vi enig om å sikre at Tine klarte EM-kravet i ungdom. Vi besluttet derfor å overstyre hennes eget ønske om å begynne på 90 kilo og satte den ned til 88 kilo. Likevel to kilo over kravet, forteller trener i Tysvær Vektløfterklubb, Dag Rønnevik.

88 kilo gikk lett for Pedersen. Dermed ble neste fokus plassering i mesterskapet.

Vi tok frem all taktisk kunnskap vi hadde, og det var en hektisk aktivitet på bakrommet med høyninger og vurderinger. Vi endte til slutt på at i hennes tredje forsøk måtte det bli 95 kilo. Det presset Hedda Torp Nygård opp på 97.

95 gikk greit for Tine. Ny norsk rekord både i ungdom og junior. Da gjenstod siste løftet til Hedda. Dette hadde press og ble underkjent, noe som gav Tine en velfortjent seier i 71 kilosklassen, rapporterer en fornøyd Dag Rønnevik.

Les også

Fikk tidlig julegave: – Jeg var helt i hundre

2. og 6. plass

Tysvær hadde også to andre ungdommer som deltok i junior-NM.

Siv Helen Haaland tok sølv og Stefan Rønnevik ble nummer seks i sine klasser.

Med ny pers ble det 2. plass på Siv-Helene. Vinneren slo henne med tre kilo. Vi er veldig fornøyde med plasseringen, forteller Dag Rønnevik.

Stefan Rønnevik deltok i klassen for de under 67 kilo.

Dette var den hardeste gutteklassen og siste års junior Aron Süssmann vant ikke overraskende. Stefan fikk 66 kilo i rykk og 93 kilo i støt. Han hadde også et veldig bra forsøk på støt på 100 kilo, men det ble dessverre underkjent. Stefan ble nummer 6 og vi er veldig fornøyd med det, konkluderer Dag Rønnevik.

NM-sølv til haugesundsjente

Fra Haugesund Vektløfterklubb deltok Hanna Vihovde Kongsvik.

I sitt aller første junior-NM tok hun sølv i 81-kilosklassen.

Riktignok ble mesterskapet ikke så bra som Hanna ønsket, men «vi gamle» ble mektig imponert over hennes mot!

Selv om hun ble slått i bakken da hun fikk sitt siste rykkforsøk i hodet med 70 kilo på stanga, ga hun seg ikke. De aller fleste ville blitt skremt og vært forsiktige med å utsette seg for slikt igjen, men Hanna viste ingen tegn på frykt. Hun gav på i støt og avsluttet konkurransen på en respektabel måte, forteller Ørjan Østhus i Haugesund Vektløfterklubb.

På eget initiativ trekker han også fram den imponerende prestasjonen til Tine Pedersen fra Tysvær Vektløfterklubb:

Haugesund Vektløfterklubb vil gjerne berømme Tysvær Vektløfterklubbs Tine Pedersen som startet konkurransen med norsk rekord i rykk.

Når utøvere begynner konkurransen på et slikt nivå og fortsetter ned norske rekorder i hvert eneste løft (i tillegg måtte hun ta løftene fordi ei annen jente fulgte vektene hele veien gjennom konkurransen!), er det imponerende og enormt spennende.

Les også

Hanna (17) deltok i sitt første stevne i oktober. Nå vil klubblederen ha henne på landslaget

Kommentarer til denne saken