Gå til sidens hovedinnhold

Pengesterke folk må på banen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så lenge det ikke er flere pengesterke folk til å støtte FKH, vil de fortsette å være et av de lagene som hvert år ligger midt på tabellen. Og da blir det kjedelig.

Det er langt mer spennende om de spiller for en plass i Europa. Eller at de kjemper mot nedrykk. Da er det i hvert fall nerve i kampene. Midt på tabellen er noe som ligner lite og ingenting. Og det er ikke det publikum først og fremst vil ha.

Spillerne til FKH er blant de dårligst betalte i divisjonen. Og med lite penger i klubbkassen blir det vanskelig å forsterke laget. Man får ikke sirkusartister til FKH uten å måtte betale for dem. For å få det til, må det mer kapital inn i klubbkassen.

For penger ser det ikke ut for at FKH har flust av nå. Det er grenser for hvor lenge alt skal falle på en og samme mann. Og dersom ingen vil kjøpe aksjene i Haugesund stadion, ser det ikke bare mørkt ut, men helsvart.

Spørsmålet er om FKH har flere eventuelle kjøpere enn Haugesund kommune. Det går ikke an å utelukke det, men det har heller ikke vært tema. I hvert fall ikke offentlig.

I helgen spilte FKH treningskamp, og ifølge referatet i Haugesunds Avis gjorde de det ikke helt store. Men treningskamper er trening, og ikke så mye mer. Så det skal man ikke legge så mye vekt på. Alvoret starter med serien, og da kan mye snu seg. Det har vist seg år etter år.

Nå gjelder det å rekke opp tomlene for byens stolthet, sånn at de i det minste holder seg i eliten.

Det betyr så uendelig mye for hele regionen.

Kommentarer til denne saken