HAUGESUND: Onsdag har Radio 102 sendt ut varsel om 50 prosent permittering til tre av fire fast ansatte i redaksjonen. Fra før av er tre av fire i markedsavdelingen permittert 75 prosent.

– Det føles fryktelig tungt, men så lenge omsetningen er kraftig redusert og det ikke er noen snarlig «mediepakke» i sikte, har vi dessverre ikke noe annet valg, sier ansvarlig redaktør Thor Magnar Thorsen i en pressemelding.

Statens kompensasjonsordning, som skal dekke faste kostnader utenom lønn, har i liten grad truffet radiokanalen, ifølge redaktøren.

– Det å drive radio handler om å ha folk på jobb. Det hjelper oss i liten grad å få dekket deler av husleien. Det blir ikke mye radio av det. En mediepakke bør inneholde enten lønnskompensasjon slik at mediebedriftene kan ha folk på jobb eller støtte for bortfall av inntekter, sier Thorsen.

– Paradoks

Han synes det er et paradoks at Radio 102 må trappe ned i en periode der informasjonsbehovet i befolkningen er stort.

– Når det er sagt, vil vi etter beste evne prøve å lage så god, informativ og underholdende lokalradio som mulig gitt de rammene vi nå må operere innenfor. Håpet er også at næringsliv og arrangører innen kultur- og underholdningsbransjen så snart som mulig kommer tilbake til normalen slik at også behovet for annonsering vil øke i takt med dette, sier Thorsen.

Redaktøren håper at lokalt næringsliv ser verdien av å annonsere i lokale medier.

– For at et lokalsamfunn skal kunne ha en oppegående, sterk og toneangivende radiostasjon må også lokalt næringsliv se verdien av å annonsere lokalt. I år skal vi feriere i Norge og det oppfordres til å handle lokalt. Min oppfordring til næringslivet er at man også må annonsere lokalt.