BEST PÅ HAUGALANDET: Plan B på Haugå åpnet for to år siden, og har gjort stor suksess til tross for åpning under strenge koronarestriksjoner.

Nå er de én av fem finalister i Haugesunds Avis på Haugalandets beste pizzasted, gjennom kåringen Best på Haugalandet.

May-Linn Mølstre, daglig leder hos Plan B på Haugå, som egentlig er i permisjon, møter oss på nabolagspuben. Til tross for at hun tar imot oss utenom åpningstid, dufter det av deilig pizza i lokalene til Plan B.

– Det er helt fantastisk at vi er en av finalistene, det sier mye om hvilket nabolag vi bor i, og viser at vi klarer oss fint selv om vi ikke holder til i byen. Veldig kjekt, det setter vi stor pris på, sier Mølstre med et smil.

Italiensk Pizza Solvang: - Det er en ære å være topp fem!

– Folk kommer langveisfra

Mølstre forteller at puben, som åpnet i mai for to år siden, har ett mål.

– Vi vil være den hyggelige nabolagspuben som er best på kvalitet og best på pris.

Mølstre tror oppskriften på god pizza er steinovn, gode produkter og råvarer.

Hun er glad for at puben klarer seg godt, til tross for at den er noe avsidesliggende fra bykjernen.

– Tilbakemeldingene fra kundene er at vi har god pizza, fint lokale, også har vi mange kunder som kommer innom og kjøper pizza, også tar de den med seg til Asalvika og koser seg der. Vi har også hatt kunder som kommer kjørende langveisfra, opplyser hun.

Arrangerer quiz

I tillegg til god pizza kan også Plan B på Haugå by på diverse sosiale arrangementer.

– Vi arrangerer jo masse quiz, og andre arrangementer, også har vi jo også fått uteservering nå, så det er veldig kjekt!

– Quizene er veldig populære. Da kommer det masse folk, gjerne stamgjester og folk fra nabolaget. Om man ønsker å være med er det lurt å være tidlig ute. Stamgjestene står som regel på døra så fort det er quiz hos oss, ler Mølstre.

I juni oppfordret vi leserne våre til å nominere sine favoritter til «Best på Haugalandet». I sommer har vi valgt oss ut tre kategorier, beste dagligvarebutikk, beste pizzasted og beste frisør.

Rundt 350 nominasjoner kom inn, og av dem har en jury i Haugesunds Avis valgt ut fem finalister i hver kategori. Finalistene er valgt ut på grunnlag av antall nominasjoner og begrunnelsene som ble sendt inn.

Første kategori som du kunne stemme på, var beste dagligvarebutikk, videre kunne du stemme på beste frisør. Nå er det Haugalandets beste pizzasted som skal kåres. Vi presenterer finalistene fortløpende, og du kan stemme på din favoritt.

Vinnerne kåres mot slutten av sommeren.

Her er alle nominerte

Fem pizzasteder er med til finalen, men flere ble nominert av dere lesere.

Her er listen over alle nominerte:

  • Dolly Dimples
  • Egon
  • Lunch og middagsentralen
  • Mega Away
  • Mega grillen
  • MM Kafé
  • Pizzabakeren Frakkagjerd
  • Tipp Topp
  • Vikinggrillen, Avaldsnes