HAUGESUND: Inventum er Haugesunds største utelivsaktør med flere barer og restauranter langs Indre kai. Korona-restriksjonene har siden 12. mars gjort at omsetningstallene har falt med antall gjester på utestedene.

– Vi tenker situasjonen rundt covid-19 vil vedvare og vi trenger en arena med god plass, sier daglig leder Bjørn Gerry Viksund i Inventum.

Nå tenker Inventum og et par relevante aktører – utleieselskapet Leig Det AS i Kopervik og Fader AS der artist Vidar Johnsen er en av to eiere – og sette opp et telt fra Risøybrua og fram til der Røvær-båten legger til – i perioden mai til september.

Søknad er sendt inn til vurdering hos Haugesund kommune.

400 kvadratmeter

– Det blir et luksus-telt. Et spesielbestilt telt med panoramavinduer, skikkelig gulv og inngangsdører, høyt under taket og varmt. Det vil framstå som et ekte lokale, forteller Viksund.

I telt-planene vil det fortsatt være mulig å spasere på trefortauet ytterst mot Smedasundet fram til Maritim. Biltrafikken på Indre kai vil heller ikke bli begrenset.

– Nei, teltet blir ikke så bredt. Dette skal bli et kult telt med tanke på covid-19-situasjonene framover, og restriksjoner og krav til avstand. Vi tenker konserter og arrangementer, og gjerne også noe for barn og ungdom for eksempel på dagtid. Teltet skal kunne brukes av flere enn oss, sier Viksund.

– Teltkapasitet?

– Det var det, da. Det kommer helt an på hvilke restriksjoner og regler vi til enhver tid må forholde oss til. Men teltet blir på 400 kvadratmeter og vi ser for oss 800 personer på en konsert, og 2–300 mennesker med sitteplasser og der vi sørger for god korona-avstand, sier Bjørn Gerry Viksund.

Han legger til at om teltet blir godkjent av Haugesund kommune og kan reises i 2021, kan luksus-teltet på Indre kai bli en fast installasjon hvert år, og som bare skal rigges ned under Sildajazz.