KARMØY: – Det begynte som en spøk, men så måtte jeg jo bare innrømme at jeg ikke hadde noe imot å være ute og snekre de siste 14 dagene før ferien, humrer 31 år gamle Kristoffer Sele fra Åkra.

Han er til vanlig byggeleder i Karmøy kommune. Der handler det om å administrere og følge opp kommunale byggeprosjekter.

– Jeg drar ikke akkurat rundt og svinger hammeren til vanlig, sier han.

Men nå gjør han altså det, sammen med to kollegaer i kommunen som, i likhet med ham selv, er utdannede tømrere.

Var ikke vanskelige å be

En av dem er byggeleder Torstein Daniel Larsen (36) fra Kopervik, og den andre er Rune Johnsen (42) fra Haugesund, som er kulturvernkonsulent hos kommuneantikvaren.

– Det er jo en kontorjobb, smiler Johnsen.


Men i disse dager er de omtrent så langt fra kontoret som de kommer i jobbsammenheng. For da arbeidet med et nytt bybad i sommerbyen Skudeneshavn skulle planlegges, gikk det fort. Virkelig fort.

– Jeg og Kristoffer var med på et møte for å planlegge dette, og da kom det opp litt som en spøk at «vi kan jo bidra». Det sa selvfølgelig ikke Vigleik Winje (leder for by- og samfunnsutvikling i Karmøy) nei til. Og da det var greit for lederne våre, var det egentlig bare å sette i gang, forteller Johnsen.

Jeg har alltid trivdes ute, og var ikke vanskelig å be, legger Larsen til.

– Jeg var litt skeptisk

Fredag for en uke siden ble tegningene ferdigstilt, og allerede mandagen etter var de i gang. Nå jobber de fulle dager med tømrerarbeid.

– Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til hele greia, for det gikk jo så fort, og framdriftsplanen var svært ambisiøs. Men jammen har det gått fint å bare hive seg rundt, sier Sele.


Trioen er enige om at de to ukene med utendørsarbeid er et fint avbrekk fra den vanlige arbeidshverdagen.

– Det er helt fantastisk. Alle er så positive, og jobber det de kan. Alt det fantastiske dugnadsarbeidet fra de forskjellige foreningene her gjør at vi ligger godt foran tidsplanen. Dessuten har jeg blitt bedre kjent med disse to kollegaene mine, som jeg ikke kjente særlig godt fra før, sier Johnsen.

Hyller dugnadsarbeidet

Også Larsen sender ros i de frivilliges retning.

– Det er dugnadsarbeidet som har vært nøkkelen her. Dersom vi har hatt utfordringer knyttet til logistikk, så har dugnadsgjengen fikset det. Det gjør det utrolig givende å være med på, sier han.


– Mange av dem er jo folk med full jobb, som likevel jobber tilsvarende 100 prosent her nede. Og så er det så klart mange som er nysgjerrige på arbeidet, og lurer på når det blir ferdig, supplerer Johnsen.

Så langt tyder alt på at de vil være ferdige til planlagt tid, altså fredag i neste uke. Åpningen er satt til lørdagen.