Ny etterforskning av Birgitte Tengs-drapet er i gang

DREPT: Birgitte Tengs ble drept i mai 1995. Nå etterforskes drapet på nytt. ARKIVFOTO: Geir Øverland

DREPT: Birgitte Tengs ble drept i mai 1995. Nå etterforskes drapet på nytt. ARKIVFOTO: Geir Øverland

Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet er i gang med ny etterforskning av drapet på Birgitte Tengs. Det skjer etter at Cold Case-gruppen i Kripos anbefalte gjenopptakelse av saken desember 2016.

DEL

BIRGITTESAKEN: Sør-Vest politidistrikt har etterforsknings- og påtaleansvaret, men etterforskningen skjer med viktige innslag fra Cold Case-gruppen. Etterforskningsteamet har base i Stavanger, melder Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Selv om det er lenge siden drapet på Birgitte Tengs, har vi tro på at en ny etterforskning kan avdekke hvem som sto bak handlingen. Politiet vil samtidig understreke at etterforskningen vil bli tidkrevende og at gjenopptakelsen ikke betyr at vi venter et snarlig gjennombrudd, sier politiadvokat Lars Ole Berge, som er påtaleansvarlig i meldingen.

Teamet foretar nå en bred gjennomgang og analyse av de omfattende saksdokumentene. Det vil blant annet bestå i en ny systematisk gjennomgang av alle opplysninger i saken, herunder alle elektroniske spor, og nytesting av biologisk materiale. Politiet vil i tillegg sjekke konkrete tips.

– Det er mange utfordringer knyttet til å etterforske en hendelse som skjedde for snart 22 år siden, men vi er motivert for å gjennomføre en bred og grundig etterforskning, sier Berge.

Politiet ønsker nye tips i saken, og disse kan meldes på tlf. 51899000 eller e-post tips.rogaland@politiet.no.

Artikkeltags