Risikerer høy telefonregning etter svindelringing

Aggressivoppringing. Denne mobilen ble oppringt hele 26 ganger før eier blokkerte telefonnummeret.

Aggressivoppringing. Denne mobilen ble oppringt hele 26 ganger før eier blokkerte telefonnummeret. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I løpet av helgen skal flere mobiltelefonkunder lokalt ha blitt oppringt av ukjente nummer fra utlandet. Det kan koste deg dyrt. Opptil 5 kroner i minuttet.

DEL

HAUGESUND: - Dette er svindel satt i system, sier Kjell Johnny Andersen.
 

Han ble i løpet av helgen oppringt to ganger fra et ukjent nummer fra Latvia. Etter andre oppringning ringte han tilbake og skjønte da at noe var galt.


- Jeg har vært i kontakt med min operatør Telenor, og de skulle se på min sak over helgen, sier han.
 

Andersen vet ikke om han må ta regningen selv, eller om Telenor tar regningen.


- Jeg har råd til å ta regningen selv, men synes det er for dårlig at ikke Telenor varsler sine kunder per SMS, mener han.   


Det er kundens ansvar

- Dette er et kjent fenomen. Vår oppfordring er å ikke ta telefonen og ikke ringe opp igjen, sier vakthavende pressetalsmann i Telenor Norge, Roald Orheim og forteller videre:


- Det er kunden sitt ansvar. Kunden velger selv å ta telefonen eller å ringe opp igjen. Vi formidler kun samtalene. Vi jobber med å sperre disse numrene, men jeg kan ikke si noe om statusen i saken.


Etter at h-avis.no publiserte denne artikkelen får vi en epost fra pressetalsmannen som beklager feil informasjon:

«Det riktige er at de som blir oppringt fra dette nummeret IKKE blir belastet kun ved å svare, men først når de ringer opp igjen. Og de blir taksert 5 kroner minuttet, ikke 500.», skriver Orheim.

 

- Burde ikke Telenor varsle kundene sine personlig?


- Telenor har 1,2 millioner kunder. Dette skjer stadig vekk. Vi ønsker ikke å spamme kundene med informasjon. Vi har varslet blant annet via Facebook og ved henvendelser fra kunder, sier pressetalsmannen.

Også Haugaland og Sunnhordland politidistrikt har fått henvendelser om oppringingene, og gikk søndag ettermiddag ut med denne oppfordringen på Twitter:
 

«Ring ikke tilbake! Du risikerer å bli belastet med større beløp. Ta heller kontakt med operatør og oppgi nummer som ringer.»

Artikkeltags