Vogntog og personbil har kollidert – politiet advarer om glatte veier

I GRØFTA: Vogntoget skal ha kjørt av veien etter sammenstøtet med personbilen. Ingen personer skal ha kommet til skade i uhellet.

I GRØFTA: Vogntoget skal ha kjørt av veien etter sammenstøtet med personbilen. Ingen personer skal ha kommet til skade i uhellet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et vogntog og en personbil har kollidert på E 39 ved Mjåsund bru i Tysvær.

DEL

TYSVÆR: Vogntoget og personbilen skal ha sneiet borti hverandre i 08.30-tiden søndag morgen, uten at det er oppstått større skader.

– Det er ikke meldt om personskader, opplyser operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt.

Veien skal ikke ha blitt sperret som følge av kollisjonen, men det har vært noe kødannelse.

– Trafikken går nå som normalt. Det har vært litt kø fordi nordgående kjørefelt har vært blokkert en tid, men det skal være bra flyt nå, sier operasjonsleder Brit Randulff.

Vogntoget er ifølge øyenvitner havnet utfor veien som følge av sammenstøtet. Personene som er involvert i uhellet skal være ute av kjøretøyene og skal ikke ha behov for medisinsk oppfølging.

Ifølge politiet er det et utenlandsk vogntog som er involvert.

Antakelig glatte veger

Årsaken til sammenstøtet er ikke avklart.

– Personbilen skal være påkjørt av vogntoget. Det er meldt om glatte veier flere steder i distriktet, og det har antakelig vært glatt i dette området, opplyser operasjonslederen.

Sør-Vest politidistrikt gikk like etter 08.30 ut med melding på Twitter om at det er meldt om glatte veier over hele politidistriktet. Politiet ber folk om å kjøre forsiktig.

– Når utenlandske kjøretøy er involvert, pleier det å gå ekstra tid før bilredningstjenesten rykker ut. De skal som regel opprettes kontakt med eiere for avklaring om betaling og lignende, sier Randulff.

Hun understreker at politiet ville ha beordret og igangsatt fjerning hvis veien var helt sperret.

Bilberging natt til mandag

Vegtrafikksentralen skriver søndag ettermiddag at vogntoget vil bli berget natt til mandag.

– I tidsrommet klokken 00.30-03.00 vil det på E 39 ved Mjåsund bru være sterkt redusert framkommelighet og til tider helt stengt på grunn av berging av et vogntog skriver VTS på Twitter.

Artikkeltags