Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforsker Liadal

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet bekrefter fredag overfor Aftenposten at stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) har status som mistenkt i saken om reiseregningene.

OSLO: Aftenposten skriver fredag ettermiddag at politiet bekrefter at etterforskningen er i gang, fire måneder etter at samme avis avslørte at Liadal hadde levert reiseregninger for jobbreiser hun aldri dro på.

– Jeg kan bekrefte at politiet etterforsker saken. Vi er i en fase der vi innhenter og gjennomgår relevant dokumentasjon, og representanten har status som mistenkt, sier politiinspektør Ole Rasmus Knudsen ved påtaleavsnittet for økonomi- og spesiallovgivning til Aftenposten.

Knudsen opplyser videre at de har som mål å ha en konklusjon klar i løpet av høsten eller vinteren.

Det var i april i år at Aftenposten presenterte en grundig gjennomgang av Haugesund-politikerens reiseregninger for jobbreiser, hvor de mente å kunne dokumentere at hun i realiteten befant seg på hytta eller på private reiser i utlandet.

Totalt skal det være snakk om reiseregninger for rundt 60.000 kroner.

Liadal har ikke selv ønsket å uttale seg til pressen, og hun har gjennom sin advokat Erik Lea formidlet at hun ikke vil kommentere saken før politiet er ferdige med sin etterforskning.

Samme dag som Aftenposten publiserte den første artikkelen om hennes reiseregninger, la Liadal ut følgende melding på Facebook:

Kommentarer til denne saken