Det var med interesse jeg leste avisen i dag der ekspert Trond Halvorsen redegjør for " eldrebølgen" som kommer på Haugalandet. Han påpeker noe viktig.

For hvem er det egentlig vi snakker om her, - det er våre foreldre, De som har bygget opp dette flotte landet vårt, slik at du og jeg har det så godt. De "foreldrene" er i dag 80 - 100 år, og en del er pleietrengende. Og så er dette takken at ikke alle får den hjelpen de trenger.. Dette er det ingen mening i.

Men, var der egentlig noe nytt?. Var ikke dette det samme som ble presentert for våre politikere for ca. 20 år siden ? Hva har vi egentlig gjort i denne tiden? Eldrebølgen visste alle ville komme, og en hver kan gå inn å se når trykket vil være/bli størst.

Hva sa vår ordfører da han overtok vervet ? Jo, - nå i min tid blir det ikke bygget en ny sykehjemsplass, - merk deg det. Nå skulle alle få bo hjemme. Men fakta er at ikke alle kan det. Det er pleietrengende , som ikke har pårørende og som trenger mye tilsyn. Det bør og være slik at eldre pleietrengende ektepar må få bo på samme senter.

Jeg håper at noen politikere tar tak i dette slik at våre eldre får en verdig alderdom.

Dette innslaget her har ingenting med pleierne å gjøre, de gjør så godt de kan, og skal ha honnør for det flotte arbeidet de gjør

Sofus Rasmussen

Haugesund