Arbeiderpartiet krever egen ulykkesgruppe

Ber om tiltak: Magne Rommetveit og fire partifeller ønsker å sikre ferdselen til sjøs.arkivfoto: einar tho

Ber om tiltak: Magne Rommetveit og fire partifeller ønsker å sikre ferdselen til sjøs.arkivfoto: einar tho

Artikkelen er over 4 år gammel

Magne Rommetveit (Ap) ber i en pressemelding om at det etableres en egen ulykkesgruppe som undersøker ulykker og branner der fritidsbåter er involvert.

DEL

POLITIKK: Det skjer to dager etter at en 47 år gammel mann omkom i ei fritidsbåtulykke i stordabuen Rommetveits nabofylke.

Rommetveit har signert pressemeldingen sammen med fire partifeller.

De viser til statistikk som forteller at 476 mennesker omkom i forbindelse med bruk av fritidsfartøy i perioden 2002 til 2015, hvor fjoråret kom ut med 37 dødsfall.

– Hovedkonklusjonen i «Sjøsikkerhetsanalysen 2015» viser at trafikk langs kysten vil øke med rundt 40 prosent fram mot 2040, og at dette kan føre til flere ulykker om vi ikke styrker sjøsikkerheten, skriver representantene.

Rommetveit sitter selv i transportkomiteen på Stortinget.

– Ulykkesgruppa må vurdere fartsreduksjon i ulykkesutsatte farvann, samt utarbeide særlig navigasjonsstøtte for fritidsbåter, mener han.

Som det siste tiltaket – foruten å etablere en ulykkesgruppe og at denne skal vurdere fart – ber gruppa om at andre enn politiet skal være meldeinstans.

– Formålet er å få flere til å rapportere uønskede hendelser og ulykker med fritidsbåter til sjøs, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags