Liadal til oljekomité, Rommetveit til presidentskapet

Hege Haukeland Liadal, Hadia Tajik og Magne Rommetveit har fått sine stortingsroller.

Hege Haukeland Liadal, Hadia Tajik og Magne Rommetveit har fått sine stortingsroller. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hege Haukeland Liadal bytter kultur med energi og miljø. Sveinung Stensland og Terje Halleland venter fortsatt på sine komitéplasser. Magne Rommetveit «skal styre butikken».

DEL

POLITIKK: Partiene jobber nå på spreng for å plassere sine innvalgte stortingsrepresentanter i forskjellige roller. Mange hensyn skal tas, både maktmessig og geografisk.

Ap var tidlig i uka klar med komitéfordeling for det nye Stortinget. Hege Haukeland Liadal fra Haugesund går nå inn i energi- og miljøkomiteen.

– Når jeg nå forlater kultur og går over i energi og miljø, er det med et sterkt ønske om å jobbe for ett av de mest spennende politiske felt i tiden som kommer. Arbeiderpartiet har store ambisjoner for å gjøre norsk industri verdensledende innen bærekraft, gjøre det enklere å ta klimavennlige valg og ikke minst utvikle Norges lederskap internasjonalt i klimapolitikken, sier Liadal i en epost til Haugesunds Avis.

– At vi nå sikrer og legger til rette for at norsk sokkel kan bli et framtidig karbonlager for Europa er blant de sakene som jeg ønsker å jobbe med, sier Liadal.

De øvrige Ap-representantene fra Rogaland er plassert slik: Hadia Tajik var tidligere utpekt som leder for arbeid- og sosialkomiteen, men fredag ble det kjent at Frp tar ledelsen der. Torstein Tvedt Solberg går til utdanning og forskning. Øystein Langholm Hansen går inn i transportkomiteen.

Solfrid Lerbrekk fra Rogaland SV skal også sitte i arbeid- og sosialkomiteen.

Magne Rommetveit fra Stord skal sitte i kontrollkomiteen, men er også utpekt til én av to Ap-representanter i Stortingets presidentskap. Det betyr at han skal være med å lede arbeidet og møtene Stortinget. I presidentskapet skal det sitte to fra Høyre, to fra Ap, og én fra Frp og Sp.

– Jeg så ikke den komme. Jeg føler dette som en ære og tillitserklæring. Og så er det litt artig at det kommer to vestlendinger inn i presidentskapet. Det har vi ikke hatt før, sier Rommetveit.

I tillegg til ledelse, vil Rommetveit også få representasjonsoppgaver og skal ta imot statsbesøk og så videre.

– Jeg skal være med og styre hele butikken, sier Rommetveit spøkefullt.

Det blir mindre partipolitikk, men den nye rollen betyr ikke at han ikke kan ta opp saker han er engasjert i.

– På en måte står jeg litt friere når jeg ikke er i en fagkomité, sier Rommetveit som nå må svinge klubba om noen prøver seg på uparlamentarisk ordbruk eller er litt for uformelle i bekledningen. Etter 16 år som Stord-ordfører er det en rolle han ikke er bekymret for.

Debuten som møteleder får han trolig under trontaledebatten kommende uke.

Terje Halleland i Frp sier de vil ha avklart sine roller fredag. Høyres Sveinung Stensland og Liv Kari Eskeland venter også på avklaring, men i skrivende stund er den like rundt hjørnet. Den kan bli klar torsdag kveld.

Den høytidelige åpningen av Stortinget skjer mandag. Lørdag konstituerer Stortinget seg.

Artikkeltags