Gå til sidens hovedinnhold

Ap fremmer mistillitsforslag mot regjeringen

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeiderpartiet har konkludert med at det er grunn til å fremme forslag om mistillit mot regjeringen i saken om objektsikring.

POLITIKK: Det bekrefter leder av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Dag Terje Andersen, til NTB.

– Som saksordfører har jeg gjort de andre oppmerksomme på at jeg nå må gå ut med Arbeiderpartiets standpunkt. Vi har lagt fram et mistillitsforslag, sier Andersen.

Det var KrFs bekjentgjøring torsdag av sin konklusjon om å rette alvorlig kritikk mot regjeringen i den omstridte terrorsikringsaken som tvang Ap til å kunngjøre sitt ståsted i saken en uke før innstillingen blir avlevert.

I forslaget heter det at «Stortinget beklager regjeringens manglende oppfølging av objektsikring hva gjelder grunnsikring av skjermingsverdige objekter og sikring og beskyttelse av objekter ved bruk av sikringsstyrker fra politiet og Forsvaret ved Heimevernet, herunder mangelfull informasjon til Stortinget om utsettelser og kostnader».

Det betyr i praksis at Ap fremmer mistillit mot regjeringen. SV støtter forslaget, mens Senterpartiet vurderer mistillit, men har ennå ikke konkludert.

Riksrevisjonen har i flere rapporter påpekt alvorlig svikt og mangler i regjeringens arbeid med såkalt objektsikring, som innebærer å sikre blant annet bygninger og infrastruktur mot terror.

Kontrollkomiteen kommer med sin innstilling i saken torsdag 29. november.

Kommentarer til denne saken