Uvisst om vannscootere får kjøre friere i sommer

Norges Vannscooterforbund - her med Frps Bård Hoksrud i spissen på vei mot Oslo fra Drøbak - avviser at farkostene vil bli til plage for andre.

Norges Vannscooterforbund - her med Frps Bård Hoksrud i spissen på vei mot Oslo fra Drøbak - avviser at farkostene vil bli til plage for andre. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Forskriften om kjøring med vannscootere inntil 400 meter fra land, kan bli opphevet før sommeren. Saken er fortsatt ikke avgjort, skriver Budstikka.

DEL

Regjeringen sendte før jul ut et høringsforslag som tar til orde for å likestille vannscootere med andre fartøy og fjerne dagens regelverk. Svarfristen var 23. mars.

Etter Klima- og miljødepartementets plan skulle endringer eller fjerning av forskriften tre i kraft 1. mai, skriver Budstikka. Det skjedde ikke.

– Det er ikke tatt noen endelig avgjørelse i saken. Når det har skjedd, vil det så snart som mulig bli kunngjort på departementets nettsider. Vi har fortsatt et mål om å vedta eventuelle endringer innen sommeren, forteller statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet.

De har mottatt over 200 uttalelser til dette høringsforslaget og holder på å gjennomgå disse. Blant dem som frarådet å oppheve forskriften, er Politidirektoratet.

– Vi frykter at en liberalisering av regelverket vil medføre økt vannscootertrafikk, med et sannsynlig økt konfliktnivå mellom vannscootere og andre interessegrupper i kystsonen. Dette kan neppe være ønskelig, skriver de i høringsuttalelsen.

Direktoratet frykter flere ulykker i skjærgården og viser til statistikk fra den amerikanske kystvakten, som tyder på at vannscootere er overrepresentert i ulykker.

Artikkeltags