Stortingspolitiker og skuespillermamma bringer Birgitte Tengs-saken til Stortinget

Hege Haukeland Liadal tar tak i Birgitte-saken.

Hege Haukeland Liadal tar tak i Birgitte-saken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hege Haukeland Liadal (A) er mor til Henny som spilte Birgitte Tengs i TV2-serien «Hvem drepte Birgitte?».

DEL

POLITIKK: Nå tar Hege saken opp i Stortinget. Torsdag sendte hun skriftlig spørsmål til justis-, beredskaps- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara:

– Hva gjør Justisministeren for å sikre at riktige ressurser i dag jobber med å løse saken om drapet på Birgitte Tengs og er det gjort en kritisk gjennomgang av de enkelte medlemmer i sakens Cold Case team?

Liadal begrunner spørsmålet med at drapet på Birgitte Tengs har gjennom mange år rystet lokalsamfunnet så vel som hele landet. Politiet og spesialetterforskere har ikke greid å løse denne sak enda.

TV2 har vist serien «Hvem drepte Birgitte». Serien er basert på politiets egne dokumenter samt boka Hvem drepte Birgitte av Bjørn Olav Jahr. Det påpekes nå av forsvarsadvokat, journalister, helsepersonell og ressurser i politiet at det ble begått mange feil i etterforskningen. Dette skader tilliten til vårt politi. Samfunnet og familie må få svar.

– Det er ikke til å legge skjul på at jeg kjenner på et sterkt ubehag av følelser rundt spørsmålet om politi og spesialetterforskere gjorde det de kunne for å løse hvem som var drapsmannen i Tengs-saken. Derfor må jeg forsikre meg at vi som land stiller opp med de riktige og nødvendige ressurser når vi nå etterforsker saken på ny. At det er nye øyne som ser på saken og med nye verktøy for å løse spørsmålet vi alle stiller oss; hvem drepte Birgitte?, skriver Hege Haukeland Liadal i en e-post til Haugesunds Avis.

Artikkeltags