Regjeringen med støtte til grønnere skipsfart

Norge er avhengig av ferjer og skipstrafikk. Nå lanserer regjeringen en støtteordning for bygging av mer miljøvennlig løsninger for fartøyene.

Norge er avhengig av ferjer og skipstrafikk. Nå lanserer regjeringen en støtteordning for bygging av mer miljøvennlig løsninger for fartøyene. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Regjeringen øremerker 65 millioner kroner til bygging av flere miljøvennlige skip og ferger.

DEL

SOLA: Mens 20 millioner går til kompetanseheving og anbudsprosesser i fylkeskommunene, skal 41 millioner deles ut til bedrifter som iverksetter prosjekter for mer klima- og miljøvennlig skipsfart. Pengene hentes fra Klima- og miljøverndepartementets budsjett og er en del av tiltakspakken for å skaffe flere arbeidsplasser. Statsminister Erna Solberg (H) og klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) lanserer nyheten på Sola onsdag, der de deltar på regjeringens konferanse om grønn omstilling til havs.

– Innen grønn teknologi har vi gode støtteordninger innen forskning og utvikling, miljøteknologi og støtte til bygging av skip, men ikke for den såkalte «dødens dal»: Testing og kommersialisering. Denne ordningen er å bygge bro over dødens dal, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til NTB.

Håpet er at det kommer 8-10 store prosjekter som kvalifiserer til støtte, både innen ferjetransport og fiskeri.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken