Prøver å gjeninnføre restriksjoner for vannscooter

Vannscooterforskriften ble opphevet med umiddelbar virkning, og vannscootere sidestilles nå med friluftsbåter.

Vannscooterforskriften ble opphevet med umiddelbar virkning, og vannscootere sidestilles nå med friluftsbåter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

BÅTLIV/POLITIKK: Haugesunds politiske flertall prøver det de kan å sette grenser. Men vannscooterførerne får trolig fritt spillerom i sommer.

Det hersker en viss grad av forvirring rundt om de enkelte kommunene selv kan legge begrensninger på bruken av vannscooter, etter at sistnevnte ble likestilt med fritidsbåt. Det politiske flertallet i Haugesund vil ha strengere regler, men det er ikke nødvendigvis mulig.

HØR INTERVJU HER

LES OGSÅ:

Haugesund-politikerne vil opprettholde strenge vannscooter-regler

– Må stille strengere krav til båtførere

Vannscooter = fritidsbåt

Frustrasjon over vannscootere ved feriedestinasjoner 

– Det er litt jus i dette. Bystyret har bedt administrasjonen i kommunen se på om det er mulig å få på plass en forskrift. Det er også gjort i flere andre kommuner rundt om i landet. Men det er ikke sikkert at det lar seg gjøre, og det er uansett usikkert hvor raskt en kan få det til, sier MDG Haugesunds Bjørn-Erik Davidsen.

– Med måte

Han har foreslått, og fått støtte fra alle unntatt Høyre og Frp, at de gamle restriksjonene blir gjeninnført i Haugesund. Det vil si at en kun kan kjøre i 5 knop innenfor en sone på 400 meter fra land. Dette vil eliminere flere lokale fjorder og sund, som ikke er brede nok.

– I Karmsundet for eksempel vil en da måtte kjøre i 5 knop med vannscooter. Først når en kommer ut av sundet og 400 meter fra land, kan en slippe seg løs med lek og moro. Det er ikke sånn at vi er imot det. Men noens frihet begrenser andres frihet, så dette må balanseres, mener Davidsen.

Om disse restriksjonene kan innføres lokalt er som sagt usikkert, og uansett tar politikerne nå sommerferie. Derfor er det sannsynligvis ikke mulig å gjøre det til sommeren 2017. Det betyr i praksis at likestillingen av vannscooter og fritidsbåt gjelder før en får klarhet i disse tingene.

– Derfor ber vi politiet ha spesielt fokus på vannscooterkjørerne i sommer, og oppfordrer de som vil ut å leke seg til å gjøre dette med måte, sier Davidsen.

Artikkeltags