KrF-politiker ber andre fylker overse Rogaland

KrF leder og forfatter Knut Arild Hareide under lanseringen av boka «Det som betyr noe» i Vennesla forrige uke.

KrF leder og forfatter Knut Arild Hareide under lanseringen av boka «Det som betyr noe» i Vennesla forrige uke. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Rogaland KrF har satt en uheldig presedens, sier Arne Ramslien, statsviter og nestleder i Alver KrF. Han frykter KrF vil rives i to.

DEL

POLITIKK: – Når partiet skal bestemme noe så viktig og skjellsettende som i verste fall kan rive partiet i to, er det viktig at prosessen blir så god som overhodet mulig, sier Ramslien til Stavanger Aftenblad.

Han har sittet i Hordalands største lokallag Alver KrF i åtte år.

Én av tre på fylkesårsmøtet i Rogaland KrF stemte lørdag for partileder Knut Arild Hareides råd om å gå inn i regjering med Ap og Sp. Men av de 16 delegatene som ble valgt til det ekstraordinære landsmøtet 2. november, støtter kun én Hareides veivalg. Ramslien kaller praksisen for maktarroganse og «oppskriften på splittelse etter 2. november».

– De stemmene som så til de grader blir dominert og ikke hørt, kan miste motivasjonen og forsvinne fordi de føler seg så overkjørt. Derfor er det avgjørende at de kommende fylkesårsmøtene ignorerer den håpløse prosessen Rogaland la opp til, forklarer han.

Prosessen i Rogaland har fått skarp kritikk fra andre lokallag, men også støtte. Hareide uttalte til NTB i helgen at han håper ingen andre i partiet lytter til signalet som ble sendt i dette fylket. Ifølge VG har situasjonen ført til at partiets generalsekretær Hilde Frafjord Johnson søndag kveld innkalte til ekstraordinært landsstyremøte mandag.

– Det innkalles til ekstra landsstyremøte på telefon i morgen, om prosedyrer for delegatvalg fra årsmøtene, står det i innkallingen, som er sendt ut på tekstmelding.

Artikkeltags