Høyre-komité vil fastslå tvangssammenslåing

Kunnskapsminister og leder av Høyres programkomité, Torbjørn Røe Isaksen (H), nøyer seg ikke med 50 færre kommuner.

Kunnskapsminister og leder av Høyres programkomité, Torbjørn Røe Isaksen (H), nøyer seg ikke med 50 færre kommuner. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Høyres programkomité vil fastslå at det er Stortinget, ikke lokalsamfunnene, som bestemmer om kommuner skal slås sammen.

DEL

OSLO: Per i dag har ikke partiet noe om hvem som til slutt bestemmer om kommunereform i sitt program, men i forslaget til nytt partiprogram skjerpes punktet om kommunesammenslåing, skriver Dagens Næringsliv.

Programkomiteen vil legge fram at «Høyre mener Stortinget har et overordnet ansvar for å sikre at Norge har en hensiktsmessig forvaltningsstruktur og i siste instans må avgjøre størrelse, og antall kommuner og regioner».

Leder i Høyres programkomité, Torbjørn Røe Isaksen, sier at reformen må fortsette, og at den ikke er ferdig med 50 færre kommuner.

– Om nødvendig må Stortinget gjøre vedtak om å slå sammen kommuner, sier han til avisen.

Arbeiderpartiets Helga Pedersen hevder Høyre med dette erkjenner at de ikke har oppnådd resultatene som regjeringen ønsket.

– Nå virker det klart at Høyre vil å innføre tvang for å oppnå alle de kommunesammenslåingene partiet egentlig ønsker seg. Dette står i sterk kontrast til hva Stortinget og hva fagstatsråden selv har sagt, nemlig at kommunereformen skal baseres på frivillighet, sier hun. (©NTB)

Artikkeltags