Gå til sidens hovedinnhold

Ingen løfter om å fjerne flypassasjeravgiften

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ferske landsmøtevedtaket til tross, statsminister Erna Solberg (H) kan ikke love at flypassasjeravgiften er borte i statsbudsjettet for neste år.

– Det er viktig å huske hele dette vedtaket fra vårt landsmøte, som sier at vi skal ha en annen miljøavgift i stedet, sa statsministeren under en kort pressekonferanse ved inngangen til regjeringens budsjettkonferanse i Hurdal i Akershus tirsdag.

– Det kommer neppe til å bli noe vedtak om dette på denne konferansen. Det er ikke slik vi gjør det, tilføyde hun. Solberg viste til at detaljene i skatte- og avgiftsopplegget først blir kjent når statsbudsjettet legges fram i høst.

Flypassasjeravgiften kom som et resultat av budsjettforhandlingene på Stortinget mellom de fire partiene på borgerlig side. Venstres Terje Breivik sa fredag til NTB at han gjerne ser avgiften avviklet og erstattet med en ny avgift med "klar miljøeffekt".

Landsstyret i Fremskrittspartiet har i sin innstilling til landsmøtet i mai anbefalt at avgiften fjernes, men Frp vil ikke ha noen ny avgift til erstatning for den gamle.

Det er anslått at flypassasjeravgiften gir 1,6 milliarder kroner i årlige inntekter til staten.

Kommentarer til denne saken