BT: KrF-fylkesledere på Vestlandet har svak tillit til Listhaug

Oslo  20180315.
Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ga en uforbeholden unnskyldning i Stortinget, torsdag. Saken gjelder Facebook-innlegget der hun hevder Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo 20180315. Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) ga en uforbeholden unnskyldning i Stortinget, torsdag. Saken gjelder Facebook-innlegget der hun hevder Arbeiderpartiet setter terroristenes rettigheter foran nasjonens sikkerhet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

KrFs fylkesledere i Hordaland og Sogn og Fjordane mener justisminister Sylvi Listhaug (Frp) er svekket, men lar stortingsgruppa avgjøre spørsmålet om tillit.

DEL

– Det føltes ikke som en oppriktig unnskyldning. Hun måtte jo trues til å si det. Det var bra at Stortinget vedtok en sterk kritikk av henne, og at hun fikk en skikkelig smekk. Hun må få beskjed om at dette går ikke an, sier Beate Bondevik Lie, fylkesleder i Sogn og Fjordane KrF, til Bergens Tidende.

Leder Dag Sele i Hordaland KrF mener at også statsminister Erna Solberg er svekket, siden det dro ut før Listhaug ga en uforbeholden unnskyldning på Stortingets talerstol torsdag.

Begge mener imidlertid at det er stortingsgruppa som må avgjøre om KrF skal støtte Rødts mistillitsforslag mot Listhaug. Arbeiderpartiet har varslet at de vil støtte det. Etter det NTB har grunn til å tro vil imidlertid KrF stemme nei.

Det er ikke bare den omstridte Facebook-posten, der Listhaug hevdet Arbeiderpartiet setter terroristers rettigheter foran landets sikkerhet, som svekker Listhaugs oppslutning i KrF. Mange i kristne miljøer har reagert på at politiet gikk inn i et bedehus på Fitjar og hentet ut en familie som levde i kirkeasyl der.

– Summen av disse to sakene svekker tilliten til Listhaug og regjeringen. Hun er lite prinsipiell i forhold til hva som er et gudshus. Dette engasjerer veldig mange, spesielt i Hordaland, sier Sele.

Artikkeltags