Solberg åpner for å endre departementer og statsrådsansvar

Statsminister Erna Solberg (H) sier at regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Frp og Venstre kan ende med ny sammensetning av departementene og ikke minst at det kommer nye statsrådsstillinger knyttet til en reform eller et større prosjekt.

Statsminister Erna Solberg (H) sier at regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Frp og Venstre kan ende med ny sammensetning av departementene og ikke minst at det kommer nye statsrådsstillinger knyttet til en reform eller et større prosjekt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Statsminister Erna Solberg (H) sier at det både kan bli endringer i departementsstrukturen og antall statsråder dersom Venstre blir med i regjering.

DEL

Ved starten av regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre svarte Solberg et ubetinget ja på spørsmål om det kan bli endringer i måten regjeringen er satt sammen på.

– Når du går inn i forhandlinger og skal sette sammen en regjering, så må du se på hvordan departementene er satt sammen. Jeg har alltid vært tilhenger av å være fleksibel i en regjering, sa Solberg da hun møtte pressen sammen med partilederne Trine Skei Grande (V) og Siv Jensen (Frp) rett før forhandlingsstart tirsdag formiddag.

Statsministeren sier at nye statsrådsstillinger kan knyttes til en reform eller et spesielt prosjekt.

– Det vil være noen saker som er høyt på dagsorden i enkelte perioder, og som kanskje krever at du har en statsråd som har hovedfokus på det. Kanskje vi har noen så store prosjekter at det betyr at vi bør ha noen som har hovedfokus på det, sa hun.

Solberg utelukket heller ikke endringer i strukturen på departementene.

– Jeg er ikke så sterk tilhenger av nye departementer. Først og fremst handler det om at du kan leve med at du har statsråder som har oppgaver som kan knyttes til en stor reform, sier hun.poli

Artikkeltags