Vil overføre tennene til kommunene

Illustrasjonsfoto. Lise Åserud / SCANPIX

Illustrasjonsfoto. Lise Åserud / SCANPIX Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Regjeringen går inn for at ansvaret for tannhelsetjenesten overføres fra fylkeskommunene til kommunene.

DEL

TANNHELSE: – Ingen andre nordiske land har det slik som i Norge med en tannhelsetjeneste som er organisert alene på et mellomnivå. Ved å overføre ansvaret til kommunene, vil tannhelse bli en ordinær del av deres helsetilbud og ikke lenger være en særtjeneste, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Overføringen av ansvaret til kommunene vil føre til at tannhelsetjenesten blir en del av det samlede helsetilbudet i kommunen.

– Det åpner for bedre samarbeidsmuligheter mellom tjenestene og et mer koordinert tilbud. Kommunene vil ha bedre forutsetninger for å hjelpe dem som kan ha store tannhelseproblemer, som beboere på sykehjem og mottakere av hjemmesykepleie. Det blir også kortere vei til både barnevern og skolehelsetjenesten. Det er viktig. Tannhelsepersonell har en nøkkelrolle i å avdekke og forebygge overgrep mot barn, sier helseministeren.

Personer som i dag har rett til helt eller delvis gratis tannhelsehjelp fra fylkeskommunen, vil beholde sine rettigheter ved overføringen av ansvaret til kommunene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken