HAUGESUND: Haugesund kommune har fått Rogaland fylkeskommunes tilgjengelighetspris for 2020. Prisen gis for renoveringen av folkebiblioteket og oppgraderingen av parken utenfor.

– Det er en stor tillitserklæring å få denne prisen. Vi har vært veldig opptatt av dette med tilgjengelighet. En ting er den universelle utformingen for folk med bevegelseshemninger eller synshemninger, men det handler like mye at biblioteket er tilgjengelighet for folk flest, sier biblioteksjef Marianne Hirzel i en pressemelding.

Fylkeskommunen roser kommunens arbeid med biblioteket.

– Ombyggingen har skjedd nennsomt og i respekt for den særpregete arkitekturen. Bygningen og uteområdet er viktig for innbyggerne i kommunen, både som bibliotek og møteplass. Og ikke minst er parken blitt en ny og universelt utformet attraksjon til glede for alle, sier fylkesordfører Marianne Chesak i pressemeldingen.

Prisen deles ut til personer, organisasjoner eller bedrifter som har gjort en spesielt verdifull innsats for å skape et universelt utformet Rogaland. Kommunen får et diplom og 50.000 kroner.