Gå til sidens hovedinnhold

Asylsøkere får låne tre bøker

Artikkelen er over 10 år gammel

Flyktninger og asylsøkere får låne kun tre bøker av gangen. Det bestemte kultur- og idrettsstyret i Haugesund i går. Venstre stemte imot.

HAUGESUND: I vedtak til nytt utlånsreglement for Haugesund folkebibliotek heter det: «Personer som er midlertidig bosatt i Norge kan ha tre eksemplarer av bibliotekets materiale på hjemlån, samtidig.»

LES HELE VEDTAKET HER

Del på Facebook

I sakspapirene skriver biblioteksjefen at erfaringen er at mange flyktninger og asylsøkere som blir vist ut, er ofte flittige bibliotekbrukere og at de ikke leverer tilbake utlånt materiale før utreise.

LES OGSÅ: - DET KAN TOLKES SOM DISKRIMINERING

Biblioteksjef Torill Borge Horneland legger til i sakspapiret at folkebiblioteket ser seg nødt til å avgrense mulige tap.

H-debatt
– Dette er forskjellsbehandling. Det er positivt at asylsøkerne benytter seg av bibliotek. Dette er en gruppe som trenger særlig en slik tjeneste, sier fylkesleder Simon Furnes i Unge Venstre til Haugesunds Avis.

Venstres Svein Abrahamsen var eneste som stemte imot det nye reglementet under møtet i går kveld. Rita Leinan (H) er leder i kultur- og idrettsstyret og mener at vedtaket ikke strider mot lovverket. Hun viser til Deichmanske bibliotek i Oslo som har samme lovverk, men der får lånere uten fast bostedsadresse kun låne to bøker av gangen.

Mange har reagert på vedtaket i kultur- og idrettsstyret, og debatten går på Twitter.

Vi følger saken.