Gå til sidens hovedinnhold

Haugesunder på utlånstoppen i Tysvær

Artikkelen er over 3 år gammel

Geir Tangens krimbøker om den fiktive Haugesunds Avis-journalisten Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll er populære i Tysvær. Tangen figurerer på både første- og ellevteplass på utlånstoppen.

TYSVÆR: Det er hans debutroman «Maestro», utgitt for snart to år siden, som topper listen. Oppfølgeren «Hjerteknuser», utgitt i mai 2017, finner vi på ellevteplass.

Heller ikke Agnes Lovise Matre og hennes «Skinnet bedrar» fikk stå lenge i hylla før neste utlån i fjor. Matres bok var den fjerde mest utlånte boka for voksne i Tysvær i 2017.

30 prosent til nabokommunene

Biblioteksjef Lillian E. Rushfeldt sin utlånsstatistikk avslører at 70 prosent av alt utlån ved biblioteket i Aksdal går til ivrige lesere i hjemkommunen. Storparten av de resterende 30 prosentene av det totale utlånet går til Haugesund (11 %), Karmøy (8%), Vindafjord (8%), Sveio (2%) og Bokn (0,7 %).

– Vi hadde lånere fra 49 forskjellige kommuner i fjor, sier Rushfeldt.

Hun forteller at en 39 år gammel kvinne og en 40 år gammel mann, begge fra Tysvær, var de som lånte aller mest.

Marcus & Martinus

– Den ivrigste barnelåneren var en sju år gammel gutt fra Tysvær. Det var flest barn i alderen 0–13 som lånte på biblioteket, fulgt av aldersgruppa 41-45, fortsetter biblioteksjefen.

Barna digger selvfølgelig Marcus & Martinus også i bokform.

Økningen av utlån til barn var på ni prosent i forhold til 2016.

Totalt gikk det samlede utlånet i Tysvær ned med 0,5 prosent, mens antallet besøkende i 2017 steg med elleve prosent.

Kommentarer til denne saken