Gå til sidens hovedinnhold

– Nervøs for hvordan de ville ta det

Artikkelen er over 3 år gammel

350 betalende fikk med seg danseforestillingen «Todelt aften» i Festiviteten.

HAUGESUND: Kompani Haugesunds danseforestilling «Todelt aften» ble vist torsdag og fredag forrige uke. Den solgte til sammen 350 billetter i Festiviteten.

Danseensemblet hadde også en skoleforestilling for videregående elever – kjøpt av «Den kulturelle skolesekken".

– Skoleforestillingen føltes viktig for oss. Det er viktig for oss å spille for ungdom, og jeg var nervøs for hvordan de ville ta det, sier kompaniets prosjektleder, Nuri Ribera Anfinsen.

– Og hvordan tok de det?

– Det ble en kjempeopplevelse. Det var «bravo!» og stående applaus, sier Anfinsen.

«Todelt aften» ble søndag spilt i Sandnes kulturhus foran 182 mennesker.

Låner Festiviteten

– Vi er veldig fornøyde. Vi har ikke noen kommersiell slagkraft, og økonomisk går vi ikke i pluss. Men vi går heller ikke i minus. Vår produsent sørger for det med stram styring. Og kunstnerisk går vi i alle fall med overskudd, sier Nuri Ribera Anfinsen.

Kompani Haugesund finansierer forestillingen gjennom støtte fra Norsk kulturråd, fylkeskommune og Haugesund kommune. Dansekompaniet har også flere lokale sponsorer som legger i potten.

Og de er flinke til å gjøre mye ut av lite.

– Vi fikk låne Festiviteten til forberedelser i sommer da huset likevel sto tomt. Mange bidrar til at vi skal kunne vise en skikkelig forestilling med lokale dansere. Vi hadde ingen midler til scenografi, men alle dro sammen for å få det til, forteller danseren.

Kompani Haugesunds «Todelt aften» er en kostbar affære med profesjonelle aktører i samtlige ledd.

Ut på tur

– Ja, og alle involverte  får lønn, sier Nuri Ribera Anfinsen.

En internasjonal agent har sett «Todelt aften», og det kan bety ulike festivaljobber for kompaniet. De satser også på å dra rundt i Norge med forestillingen.

– Dansenettverket i norske kulturhus er noe vi ønsker å benytte oss av. Vi må søke om midler selv til å få kunne vise forestillingen, så nå skal vi begynne med den jobben. Responsen i Haugesund og Sandnes tyder på at vi er inne på noe, sier Nuri Ribera Anfinsen.

Lokale dansere som Even Eileraas, Martine Bentsen, Synne Garvik, Oda Østenstad Fjell, Linn Hoftun og Ingeborg Jønsson er med i «Todelt aften».

Les også

«For noen kan det virke sjokkerende det vi viser»

 

Kommentarer til denne saken