HAUGESUND: I et utsolgt hus. For koret fra Det store korslaget har mestret overgangen fra skjerm til scene med glans, og tas nå imot med åpne armer fra sørspissen av Karmøy til nord på Husnes i Kvinnherad.

– Å få kontakt med publikum krever energi og nærvær. Det har koret plenty av. Individuelle sangere – solistmateriale jo, men også mennesker som jobber sammen som et kor.

Hanne Krogh gleder seg til å ta fatt på vestlandsturneen. På ti dager skal Team Hanne gi elleve konserter. Både i Haugesund og i Tysvær fyller de to hus.

– Og så er det ikke stort mer enn en drøy uke siden vi kom tilbake fra USA, sier Hanne Krogh. Hun ser lett spørrende på datteren Amalie som også var med til New York og Orlando. Tempoet er høyt, men nå er det Haugesund og CD-innspilling mellom konsertene som er planen.

– Folkene i koret vet at Team Hanne bare eksisterer her og nå. Vi har så mange mennesker med egne planer og sterkt driv i seg at det ikke er mulig å holde gjengen samlet lenge. USA og opptredener både til inntekt for ny sjømannskirke og på Epcot-senteret var flott, og vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger, men snart må team-medlemmene tilbake til skolene sine, jobbene sine og familiene, sier Krogh.

Hun lover overraskelser på konsertene.

– Konsertpublikummet skal få s e og høre andre solister enn de vi brukte i Det store korslaget. Vi har mange dyktige sangere som behersker ulike typer musikk. Mange av dem skal få vise seg fram i dagene som kommer. Men vi holder oss til kjente sanger. Selv om mange av medlemmene selvsagt skriver musikk og tekster selv. Det er korversjoner av kjente sanger Team Hanne er kjent for.

I USA fikk koret mange sterke tilbakemeldinger.

– Nordmenn har lett for å frykte at det de gjør ikke holder i utlandet. Slik tror jeg ikke det er. Vi er gode nok. Og Peder Losnegård, rapperen vår, fikk en helt annen respons på rappingen sin i USA enn her hjemme. Publikum var vel rett og slett mer kjent med formen, forteller Hanne Krogh.

Selv om flere av Team Hanne-konsertene er utsolgte, finnes det billetter i Tysvær-tunet, i Sveio, Falnes og Hjelmeland kirker, og i kulturhusene på Husnes og Stord. Samt på Langevåg bygdatun på Bømlo.


HØR INTERVJU PÅ RADIO 102