Publikum fornøyd med den 21. bluesfestivalen: Ga honnør til festivalsjefen i Skånevik

BØMLINGER PÅ PLENEN:  God stemning hos denne gjengen fra Langevåg; Odd Engen (f.v.), Gunnar Strand, Steinar Strand, Solbjørg Norem, Ellen Strand og Anne Grete Engen. Foto: Truls Horvei

BØMLINGER PÅ PLENEN: God stemning hos denne gjengen fra Langevåg; Odd Engen (f.v.), Gunnar Strand, Steinar Strand, Solbjørg Norem, Ellen Strand og Anne Grete Engen. Foto: Truls Horvei

Artikkelen er over 2 år gammel

Blues på plenen, Dana Fuchs og vokalist Annisette i fri utfoldelse, og feststemte folk midt på dagen.

DEL

ETNE: – Vi har det som tradisjon å reise til Skånevik Bluesfestival. Gode venner har hytte. Nå koser vi oss med blues og god stemning, forteller en Bømlo-gjeng som har benket seg på plenen ved Skånevik Fjordhotell sammen med 400–500 andre.

Anne Grete og Odd Engen, Gunnar og Ellen Strand, Steinar Strand og Solbjørg Norem er en gjeng som kommer tilbake Skånevik år etter år.

– Jo da, vi er pensjonister og har god tid. Åge Aleksandersen torsdag var kjempebra. Etter å ha sett denne unge gjengen, skal vi trekke oss tilbake og få i oss reker og god mat, forteller Ellen og Gunnar Sand, som drikker en ølsort han er med å brygger hjemme på Langevåg.

LES OGSÅ: Festivalhelg i Skånevik: – Jeg håper det kommer over 8.000 til oss (#ABO)

REN ENERGI:  Vokalist Annisette i The Savage Rose er kraftfull på scenen. Foto: Truls Horvei

REN ENERGI: Vokalist Annisette i The Savage Rose er kraftfull på scenen. Foto: Truls Horvei

Må få ta seg en fest

Musikerne i Silo fra Bremanger er under 20 år mens publikum er 50+. Mye øl går med, og de mest feststemte tar en svingom på plenen.

– Ikke mye fyll. Folk må få ta seg en fest, sier bømlingene.

Mange er i sving for å holde festivalhjulet i gang. Søstrene Hilde Runhovde og Elisabeth Bertheussen er søskenbarn til festivalsjef Alf Warloe Christophersen.

– Vi er en gjeng på 20 fra Bergen som hjelper Alf under festivalen. Vi har vel holdt på siden starten for 21 år siden, sier søstrene, og loser folk inn på plenen. I alt 150 frivillige er i sving under blueshelgen.

Mye folk å se og hilse på fra Sunnhordland, en god del haugalendinger og mange som vil ta en prat om konsertene, artistene. Var alt så mye bedre før da Alice Cooper og Gary Moore tok turen til Skånevik?

GØY PÅ FESTIVAL: Ekteparet Kristi og Bjarne Bunes.

GØY PÅ FESTIVAL: Ekteparet Kristi og Bjarne Bunes.

Fått med seg det meste

– Honnør til Alf som holdt på alle disse årene. Her fått med meg de fleste festivalene, minus et par ganger, helt siden Chuck Berry var her, sier Bernt Harry Mannes fra Åkra.

Ekteparet Kristi og Bjarne Bunes fra Stord har hørt mange artister denne helgen.

Vi treffer dem i vrimmelen under Dana Fuchs sin akustiske konsert lørdag.

– Fredag sto vi her mens regnet silte ned. Dana Fuchs sang, det var trolsk. Hun er et fyrverkeri, og vi må ha med konserten hennes i dag også, forteller Kristi Bunes.

Ektemannen jobber på kraftverk, har vært i Skånevik i flere dager og har ankret opp i havnen. Åge Aleksandersen får også gode skussmål.

LES OGSÅ: Tilbakeblikk - Winter i Skånevik med stokk og en halvliter vodka (#ABO)

DANA FUCHS:  Har mange tilhengere på bluesfestivalen.

DANA FUCHS: Har mange tilhengere på bluesfestivalen.

LES OGSÅ: Bluesfestivalen: Slo vakt og truet kvinne

Dansk energi

Nå er de to snart klar for Morten Abel, men først bluesrock fra Orbo & Gina – og The Savage Rose. Det danske bandet stiller med blås og to på tangenter og vokalist Annisette Koppel.

68 år, spretten og barføtt på scenen og med en tordenrøst som går høyt og lavt.

Når hun synger «Wild Child», gjør hun det med stor innlevelse.

Været denne helgen i Skånevik har vært blandet. Regn fredag og opplett lørdag. Da Annisette herjet på scenen, strødde sola noen bunter over publikum, som har oppført seg i bra, ifølge politifolk vi snakket med lørdag kveld i Skånevik.

– Pubikumstallet er omtrent som i fjor, 8.000, og det er vi fornøyd med. Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger både fra publikum og artister, sier festivalsjef Alf W. Christophersen.

Han tar ett år av gangen, men regner med det blir Skånevik Bluesfestival også i 2018.

Artikkeltags